Ryzen 2600 Sistem Toplama Ve Anakart Önerisi

Bütçe
2500

MuvahhidFurkan

Centipat
DDR3'den DDD4 bir sisteme geçiş yapıyorum. Elimde bulunan kasa, PSU, HDD, ekran kartı gibi bileşenleri koruyup anakart, işlemci ve RAM değiştireceğim. Şimdilik aklımdaki sistem aşağıdaki gibi. Anakart konusunda kararsız kaldım.

- İşlemci: Ryzen 2600 veya Ryzen 2600x
- RAM: Corsair 2x8gb 3200mhz
- 1. Anakart: MSI B450M Pro-VDH Plus
- 2. Anakart: MSI B450M-A Pro MAX

İşlemcide 2600 ile 2600X arasında küçük bir fiyat farklı var. Önerirseniz Ryzen 2600X alabilirim. Anakart ise en az anladığım konu. Sadece anakart için 600TL bandını geçmemeye çalışıyorum. İlk seçeneğim olan anakart "VDH Plus" dört RAM slotuna sahip ve sanki anakartın soğutucuları daha iyi. İkinci anakart olan "Pro Max" ise biraz daha güncel gibi. Bu iki anakarttan hangisini tavsiye edersiniz ya da bunların dışında önereceğiniz 600TL bandını geçmeyecek anakart öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
VDH Plus daha iyi. 2600X daha iyi bir tercih, zorlayabilirseniz 3600'e zorlayın. MAX ibaresi 3. nesil Ryzen'larla direkt uyumlu olması. MAX olmayanlar da zaten BIOS update yapılarak kullanılıyor. VDH daha iyi, onu tercih edin.

RAM burada 100 TL daha ucuz: Corsair 16gb (2x8) 3200mhz Ddr4 Ram Cmk16gx4m2e3200c16 - n11.com

Elinizde bulunan kasa, PSU, HDD, ekran kartı nedir? Bu arada SSD yoksa kesinlikle her şeyden önce SSD alın. Kağnı gibi HDD kullanılmaz.

Anakart önerisi için çok teşekkür ederim. VDH Plus alayım. Yine de farklı önerisi olan olursa değerlendirebilirim.

İşlemci için 2600x benim için şuan üst seviye. Normalde Ryzen 1600 almayı düşünüyordum. Bir tık daha yükseltmiş oldum.

Elimdeki ekran kartı ise MSI Gtx960 4gb. Biliyorum bu işlemci için yetersiz bir ekran kartı. Fakat biraz daha toparlandıktan sonra ekran kartını yükseltmeyi düşündüğümden işlemciyi yüksek tuttum. Aynı şekilde SSD de yok. Onu da bir sonraki adımda yükselteceğim.

Ekran kartınız kötü değil, kullanılır. İleride yükseltirsiniz problem değil. RAM'i attığım yerden alırsanız 100 TL bütçe açılıyor size. Üzerine bi' 100 lira daha ekleyip SSD alın derim. Gerçekten SSD kullanınca farkı anlarsınız. HDD ile arasında dağlar, ovalar kadar fark var.

Evet, dediğiniz gibi RAM'i attığınız yerden alıp SSD için biraz daha bütçe ayarlayabilirim. Özellikle şuan Mount&Blade Bannerlord oynuyorum ve söylediğiniz gibi SSD olmadan o yükleme süreleri bir süre sonra katlanılmaz hale gelebiliyor.

Küçük bir değişiklik oldu. MSI B450M Pro-VDH Plus Vatan'da 560TL civarındayken, şimdi birden 720TL bandına çıktı. Muhtemelen bir yanlışlık olmuştu, düzelttiler. Şuan bu fiyatı bu anakarta vermeyi uygun görmüyorum.

Şuan için diğer alternatifim olan MSI B450M-A Pro MAX veya GIGABYTE B450M S2H modeli tercih edilebiilir. Bu ikisi 600TL altında. Bu ikisi arasında hangisi tercih edilmeli. Ya da bu fiyat aralığında farklı bir öneriniz olur mu?
Küçük bir değişiklik oldu. MSI B450M Pro-VDH Plus Vatan'da 560TL civarındayken, şimdi birden 720TL bandına çıktı. Muhtemelen bir yanlışlık olmuştu, düzelttiler. Şuan bu fiyatı bu anakarta vermeyi uygun görmüyorum.

Şuan için diğer alternatifim olan MSI B450M-A Pro MAX veya GIGABYTE B450M S2H modeli tercih edilebiilir. Bu ikisi 600TL altında. Bu ikisi arasında hangisi tercih edilmeli. Ya da bu fiyat aralığında farklı bir öneriniz olur mu?

Bugün siparişleri vermeyi düşünüyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
Güncelleme yapayım.

Siparişleri verdim. Anakartı GIGABYTE B450M S2H olarak verip, işlemciyi de Ryzen 5 3600 tercih ettim. Siparişleri de Vatan yerine N11'den verdiğim için çok daha uyguna toparlayıp işlemciyi yükseltebildim. Şuan kargoyu bekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı