Ryzen 2600 ve GTX 1050 Ti Sistem Toplama

Sunseth JR

Kilopat
Arkadaşlar ben böyle bir sistem topladım. Sizce nasıl olmuş?
Sistemde işlemcide kararsız kaldım, R5 2600 takmayı düşünüyorum ama i5 8400 de olabilir.
  • Ryzen 5 2600 işlemci
  • MSI B350M Pro VD plus anakart
  • Kingston 8 GB 3000 MHz CL 15 4×2 RAM
  • Westerndigital 1 TB sabit disk
  • MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4G ekran kartı
  • FSP CMT120A kasa + 500w 80+ silver güç kaynağı

Sistemin eksikliklerini yazar mısınız, neyi kötü olmuş?

Bu arada merak ettiğim bir konuya değineceğim arkadaşlar.
Ben bu sistemde işlemciye yani 2600'e overclock yapmak istiyorum ama overclock için illa ayriyeten bir işlemci soğutucusu almam gerekiyor mu yoksa işlemcinin içinden çıkan soğutucuyla overclock yapabilir miyim? Eğer olursa bu sisteme overclock yapmayı düşünüyorum. Diğer türlu işlemci soğutucusu alırsam bütçem yetmeyebilir.
Bu arada bütçem: 4500 TL.

Sizin de 4500 TL bandında bu sistemden daha iyi olduğunu duşündügünüz hazır PC'lerin linklerini atmanızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzenların yanında gelen soğutucular idare eder şeyler. Hafif O.C kaldırır o soğutucular. Anakartı B450 çip setli bi anakartla değiştir bence. Ekran kartı olarak RX 570 alman daha iyi olur. RX 570, GTX 1060 3gb la aynı performansı veriyor denebilir.

Buradan link atmak yasak mı bilmiyorum ama eğer özele gelebilirsen sana aynı fiyat bandında rx580 linkini atabilirim.Aşağı yukarı 1060 6gb den bir tık daha güncel kart.

Ekran kartı tercihiniz yanlış.Aynı fiyata RX 580 var ve GTX 1060 ile 1070 arasında bir kart.Anakartı da B450 yapmanız daha iyi olur.Ayrıca en azından 128 GB bir ssd öneririm.

Büyük ihtimal moderatör'den kısa süreli bir yorum yapamama cezası aldınız.Bana toplamak istediğiniz sistemin min ve max olmak üzere bir fiyat verirseniz daha iyi bir sistem toplayıp burda sizinle paylaşmak isterim.

Anakartınızı B450 çip set ile değiştirin. Ekran kartı olarak aynı fiyatta olan RX580 8GB alabilirsiniz. RAM olarak şu anda 4x2 alarak RAM slotunuzu öldürmeyin. Tek slot RAM alın, bütçe dahilinde ileride aynı RAM'den alarak upgrade yapma imkanınız olsun. Mutlaka sisteme bir adet SSD koymaya çalışın. Aslında o işlemci OC yapmadan da bütün işlerinizi görecektir. Dahili soğutucusu dikkate değer bir OC işlemini kaldırmaz. Kule tipi kaliteli bir soğutucu almanız gerekecektir. Kasa kötü bir tercih olmuş. Hava girişi daha fazla olan, bolca sirkülasyona izin verecek bir model düşünün.

Büyük ihtimal moderatör'den kısa süreli bir yorum yapamama cezası aldınız.Bana toplamak istediğiniz sistemin min ve max olmak üzere bir fiyat verirseniz daha iyi bir sistem toplayıp burda sizinle paylaşmak isterim.
Yani hak ediyor ceza yemeyi. Sitenin altı üstü 1 cümlelik kuralı var. Oku ondan sonra konu aç. Hayır bir de sinirlenip alt+F4 çekiyorlar siteye küfür edip. Hem suçlular hem güçlüler yahu. Ama moderatörlerimizden Allah razı olsun. Yaptığı kelime bazında hatayı da kişiye söylemiyorlar ki; adam ne yazmıştım ben diye zihnini zorlayıp metni hatırlayıp sonra hatasını kendi bulsun diye. Bir daha aynı hatayı yapmasın diye. Tebrik ederim :)

Sistem için en iyi değişim ekran kartı olacaktır. RX580 alınabilir. Ayrıca PSU da yükseltilmelidir. OC falan yapacaksanız ileride güç konusunda sıkıntı çekmeyin. En azından 600 W 80+ mümkünse Bronze sertifikalı alınabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı