Ryzen 2600 ve RTX 2060 Düşük GPU Kullanımı

İsmailsafaç

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistemim de 3000 MHZ 16 GB RAM ve MSI B350 PC MATE anakartım var. Hiç bir oyunda ekran kartı %100 kullanmıyor. Tüm ayarları en yükseğe çeksem bile maalesef ekran kartı tam gücünü kullanmıyor. Ara sıra takılmalar yaşıyorum. Çoğu oyunda kullanımlar COD:WWII ile aynı düzey de oluyor o yüzden tek resim yüklüyorum.

%34 yükte 98FPS alıyorsunuz, bence amacınız %100 kullanım olmamalı. Ekran kartı ne kadar zorlanırsa o kadar çok kullanır.

Sen mesela 5 KG'lik poşeti taşırken 1 elini, 15 KG'lik karpuzu taşırken 2 elini kullanman gibi.
Örnek vererek anlatmaya çalıştım, 60FPS'in altına düşmeden stabil oynuyorsanız ne kadar kullandığının bir önemi yok.

Hocam ekran kartınız çok yüksek eğer çözünürlüğünüz 1080p gibi bir değer ise 2K veya 4K yapmayı deneyin, sistemi zorlamayı deneyin. Bazı oyunlarda hafif darboğazlar oluyor olabilir.

Hocam ekran kartınız çok yüksek eğer çözünürlüğünüz 1080p gibi bir değer ise 2K veya 4K yapmayı deneyin, sistemi zorlamayı deneyin. Bazı oyunlarda hafif darboğazlar oluyor olabilir.
Hayır R5 2600 ile RTX 2060 1080P'de olsa bile çok minimum darboğazları sadece belli oyunlarda yapar. Kendim RTX 2060 kullanıyorum işlemcilerimiz aynı olmamasına rağmen bende bu değerlerde oyun oynuyorum.

Msi afterburner ayarını nasıl yaptınız öyle yan yana 3 tanesinde yazıyor.

Hiç bir oyunda FPS problemi yok. Bu kullanım değerlerine rağmen yüksek FPS alıyorum ama takılmalar oluyor. 60 FPS altına düşüyor ara sıra anlık olarak.
Msi afterburner ayarını nasıl yaptınız öyle yan yana 3 tanesinde yazıyor.
Ekstra bir ayar yapmadım. Kendiliğinden böyle oldu.

CPU Yazıyor sağında 3 özellikte yazıyor bende ayrı ayrı alt tarafa doğru yazıyor nasıl gruba aldın öyle?

Yanlış Bilgilendirme
Hocam ekran kartının aksine çözünürlük arttıkça işlemci kullanımı artar, genel olarak bu durum böyledir. Ekran kartında da artış olabilir ama muazzam bir artış beklenmez.
Hocam, millet ekran kartının kullanım miktarı azalsın diye uğraşır, siz bundan şikayet etmişsiniz burada bir sıkıntı yok hocam, şöyle düşünün: sisteminiz size yeterli ve iyi bir performansı düşük kullanımlarda dahi verebiliyor. Bunu sıkıntı etmeyin

Not olarak da ekleyeyim, sistemi çok zorlayan oyunlarda genellikle %100'e yakın değerler görürsünüz, ki sizin %60+ değerler de gayet iyi, bir problem olmadığına işarettir bu, içiniz rahat olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…