Ryzen 2600 ve RX 570 sistem toplama

Siz Hangisini Seçerdiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    26
Ekran kartı oyun için en önemli parçadır. Günümüz oyunlarina bile 8 GB RAM yetiyor bu yüzden RX 580 8 GB RAM yapın daha sonra indirim yakalarsanız bir tane daha atarsınız. Oyun bilgisayarında en önemlisi bence ekran kartıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. Şimdi böyle deyince daha mantıklı geldi. RAM olarak hangi markayı önerirsiniz ve anakart seçiminde gerçekten zorlanıyorum fiyatlar çok garip bir şekilde. Anakartta önerebilir misiniz?

Asus B450 modeli iyidir anakart için. RAM olarak da Corsair GSkill gibi markalarin 3000-3200 MHzlik RAM'lere bakabilirsiniz. RAM MHz yuksek CL düşük olursa iyi olur.

Asus B450 modeli iyidir anakart için. RAM olarak da Corsair GSkill gibi markalarin 3000-3200 MHzlik RAM'lere bakabilirsiniz. RAM MHz yuksek CL düşük olursa iyi olur.
Sizide çok uğraştırıyorum ama bir sorum daha var . Öncelikle RAM önerileriniz için teşekkürler. Benim aklıma bir şey takıldı. Önerdiğiniz anakart ile Gigabyte nin B450M Gaming anakartı aynı fiyatta fakat Gigabyte'nin o modelinde 2 tane RAM slotu bulunuyor. Onun dışında Asus anakartın bir artısı yada eksisi var mıdır?

RAM'i kesinlikle 16'da tut. Ben de 8 GB var idi baya baya yetmiyor.

Kasa ne önerebilirsiniz? Uygun fiyatlı ve temperli cam olması lazım.
RAM'i kesinlikle 16'da tut. Ben de 8 GB var idi baya baya yetmiyor.
Kullanımda eksikliğini hissedersem 16GB takarım.

Seçimimi yaptım. Ryzen 2600 işlemciden vazgeçmiş bulunmaktayım. Çünkü İ5 8400 işlemci ile Ryzen 2600 işlemcinin arasında yaklaşık olarak 50-70TL Fark bulunmakta. Araştırdığım testler sonucunda İntel işlemcilerde RAM'in miktarı ve hızı çok önemli değilmiş, en fazla 2 FPS oynarmış. Bu nedenle i5 8400 tercih ettim aynı zamanda Asus'un B360 G-Gaming modelini anakartım olarak tercih ettim. Sistemin geri kalan parçalarından değişiklik yaptıklarım:

Corsair Vengeance RGB Pro 3200MHZ 2X8 RAM'i yerine Kingston HyperX Predator 3000MHZ 8GB RAM'ini tercih ettim.

Monitör olarak ise Samsung Curved 23,5" LC24F396FHMXUF modelini seçmeyi düşündüm. Hem fiyatı hem de görüntüsü hoşuma gitti. Konunun başında dediğim gibi illaki İPS monitör olmak zorunda değil sadece olursa iyi olur demiştim. Bu monitör hakkında bilgi verirseniz mutlu olurum.

Bu sistemin değiştirilmiş halinin toplam fiyatı ise monitör dahil 5200TL oluyor ve daha performanslı oluyor. Tekrarlıyorum İntel işlemcilerde RAM, Ryzen işlemcilerdeki kadar ön planda değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…