Seçimimi yaptım. Ryzen 2600 işlemciden vazgeçmiş bulunmaktayım. Çünkü İ5 8400 işlemci ile Ryzen 2600 işlemcinin arasında yaklaşık olarak 50-70TL Fark bulunmakta. Araştırdığım testler sonucunda İntel işlemcilerde RAM'in miktarı ve hızı çok önemli değilmiş, en fazla 2 FPS oynarmış. Bu nedenle i5 8400 tercih ettim aynı zamanda Asus'un B360 G-Gaming modelini anakartım olarak tercih ettim. Sistemin geri kalan parçalarından değişiklik yaptıklarım:
Corsair Vengeance RGB Pro 3200MHZ 2X8 RAM'i yerine Kingston HyperX Predator 3000MHZ 8GB RAM'ini tercih ettim.
Monitör olarak ise Samsung Curved 23,5" LC24F396FHMXUF modelini seçmeyi düşündüm. Hem fiyatı hem de görüntüsü hoşuma gitti. Konunun başında dediğim gibi illaki İPS monitör olmak zorunda değil sadece olursa iyi olur demiştim. Bu monitör hakkında bilgi verirseniz mutlu olurum.
Bu sistemin değiştirilmiş halinin toplam fiyatı ise monitör dahil 5200TL oluyor ve daha performanslı oluyor. Tekrarlıyorum İntel işlemcilerde RAM, Ryzen işlemcilerdeki kadar ön planda değildir.