Ryzen 2600 vs i5 8400 sistem

BatuhanEsmeli

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben üsttekini seçerdim. Nedenleri:
  • AMD ekran kartları ile uyumlu olan FreeSyn monitörlerin GSync'e göre çok daha ucuz olması
  • Daha yüksek çok çekirdek performansı
  • O.C. desteği
  • Gelecekte upgrade potansiyelinin daha yüksek olması
  • RX 580'in 8 GB olması ve DX 12 API'sinde 1060'dan gözle görülür şekilde daha iyi performans vermesi
  • Yaklaşık 500 TL ucuz olması

• AMD ekran kartları ile uyumlu olan FreeSyn monitörlerin GSync'e göre çok daha ucuz olması
  • O.C. desteği
  • RX 580'in 8 GB olması ve DX 12 API'sinde 1060'dan gözle görülür şekilde daha iyi performans vermesi
  • O.C. desteği
Peki bu iki sistem arasindaki performans farki ne durumda olur o konuda bir fikriniz var mi ?

500 tl farka değecek bir fark midir peki bu?
Farkın sebebi Intel işlemcilerin tek çekirdekte güçlü olması. Yani tek çekirdekte de Intel alıyor fakat iş tüm çekirdeklere gelince Ryzen daha üstün. Oyunların çoğu tek çekirdek kullanıyor maalesef.

Ekran kartı olarak DX11 de ikisi de eşit gibi, DX12 de RX 580 gözle görülür bir şekilde daha iyi.

Hatta O.C. yaparak aradaki farkı kapatabilirsin belki de.

Kesinlikle 500 TL'ye değmez bence.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı