Ryzen 2600X ve RTX 2070 sistem toplama

Fthzrrr

Decapat
İşlemci (R5 2600X) ve ekran kartı (RTX 2070 Armor) satın aldım 4900 TL'ye. Geri kalan malzemeler için görüşlerinizi istiyorum. Uygun mudur değiştirmem gereken yerler var mı? Bütcemi çok zorladim açıkçası 2K monitör su an için alamam bu monitör yeterli olmaz mı PUBG ve Apex tarzı oyunlar için?

369661

1080p de Darboğaz olabilir diyorlar ama yapacak çok birşeyin yok zaten almışsın. Ayarları ultra oynarsın. hayırlı uğurlu olsun demek kalmış.
vatan olmasına rağmen diğer ürünlerin fiyatları da normal...

Güç kaynağını bir tık daha iyi bir ürün alabilirsin. 600 / 650 / 700 80+ Bronze ya da 600 / 650 80+gold gibi.

Monitör alırken paneline dikkat etmenizi tavsiye ederim. VA veya IPS panel almanız daha iyi olacaktır. Mesela bunu önerebilirim. (Samsung LC24FG)

Monitör için dün elime ulaşan ViewSonic VX2458-C-mhd öneririm, fiyatı daha uygun ve curved özelliği var. Kasa olarak da daha uygun modellere yönelebilirsin. Onun dışında kasa güzel. İyi günlerde kullanın.

Full HD monitörde işlemci darboğaza girme ihtimali bulunmakta en kısa zamanda 2K monitöre geçmenizi öneririm. Sizin yapmış olduğunuz işlemci, ekran kartının 1080p de verdiği performansı konu almış videolar bulunmaktadır. Videoları inceleyebilirsiniz.

Full HD monitörde işlemci darboğaza girme ihtimali bulunmakta en kısa zamanda 2K monitöre geçmenizi öneririm. Sizin yapmış olduğunuz işlemci, ekran kartının 1080p de verdiği performansı konu almış videolar bulunmaktadır. Videoları inceleyebilirsiniz.
90 FPS civarı vermiş oyunlarda şimdilik beni idare eder gibi 2k monitörü şuan alabilecek değilim çünkü sınırları zorladim ucuza onerebileceginiz monitör varsa önerir misiniz
Monitör için dün elime ulaşan ViewSonic VX2458-C-mhd öneririm, fiyatı daha uygun ve curved özelliği var. Kasa olarak da daha uygun modellere yönelebilirsin. Onun dışında kasa güzel. İyi günlerde kullanın.
Kasa önerileriniz nelerdir acaba , @Merry nin önerdiği
Samsung LC24FG) da güzel bir monitöre benziyor
Ram önerisi olan var mı acaba 970lira çok gibi geliyor ramler için 3000mhz de işimi görmez mi

90 FPS civarı vermiş oyunlarda şimdilik beni idare eder gibi 2k monitörü şuan alabilecek değilim çünkü sınırları zorladim ucuza onerebileceginiz monitör varsa önerir misiniz

Kasa önerileriniz nelerdir acaba , @Merry nin önerdiği
Samsung LC24FG) da güzel bir monitöre benziyor
Ram önerisi olan var mı acaba 970lira çok gibi geliyor ramler için 3000mhz de işimi görmez mi
Elbette 3000 MHZ ram işinizi görür RAM'e o kadar para vermeye gerek yok bu modele bakabilirsiniz.
Onun dışında kasa olarak da Dark sentinel pro önerebilirim onu kullanıyorum.
Kargo süresini beklerim diyorsanız bu siteden daha ucuza 2 tane 3000 MHZ Ram alabilirsiniz. Ürünler elinize sağlam ulaşır merak etmeyin ama kargo süresi beklersiniz. Ben çoğu parçayı bu siteden aldım güvenilir.
Bu arada 1080P'de kullanacak iseniz 2070 e gerek yok 2060 daha mantıklı olacaktır. Eğer ileride 2K ya geçerim diyor iseniz 2070 uygundur.

Son düzenleme:
Elbette 3000 MHZ ram işinizi görür RAM'e o kadar para vermeye gerek yok bu modele bakabilirsiniz.
Onun dışında kasa olarak da Dark sentinel pro önerebilirim onu kullanıyorum.
Kargo süresini beklerim diyorsanız bu siteden daha ucuza 2 tane 3000 MHZ Ram alabilirsiniz. Ürünler elinize sağlam ulaşır merak etmeyin ama kargo süresi beklersiniz. Ben çoğu parçayı bu siteden aldım güvenilir.
Bu arada 1080P'de kullanacak iseniz 2070 e gerek yok 2060 daha mantıklı olacaktır. Eğer ileride 2K ya geçerim diyor iseniz 2070 uygundur.
Ram tavsiyeniz icin sağolun , artık aldım ileriye dönük bir sistem olsun istedim :) ilerleyen zamanlarda 2k monitör alırım ama bir müddet 1080p ile idare etmeyi düşünüyorum 700 800 e 75hz bir monitör alsam cok mu abes kaçar acaba bu soruyu da utanarak sordum açıkçası 2070 alıp monitör alamıyorum şuan :) :)

Benchmarkta kartın puanı
İşlemcinin ise

Darboğaz 1080p de olma ihtimali %0.01. Merak etme sorun yok.

Alacağın ürünlere gelecek olursak. Güç kaynağını Bronze veya Gold sertifikalı bir güç kaynağı ile değiştirebilirsin. RAM olarakta arkadaşın önerdiği Corsair F/P ürünü alabilirsin.

Benchmarkta kartın puanı
İşlemcinin ise

Darboğaz 1080p de olma ihtimali %0.01. Merak etme sorun yok.

Alacağın ürünlere gelecek olursak. Güç kaynağını Bronze veya Gold sertifikalı bir güç kaynağı ile değiştirebilirsin. RAM olarakta arkadaşın önerdiği Corsair F/P ürünü alabilirsin.
İçimi rahatlattın hocam sağol eve geçince tekrar bir araştırma yapayım artık kurtulayım şu toplama işinden hiç bilmeyince tabi çok zorlar oldu oradan buradan bilgi edine edine bu kadar oldu

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı