Ryzen 2700X - GTX960 - HDD CoD Warzone anlık drop sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

morkkoc

Hectopat
Merhabalar bu yeni çıkan oyunda aşırı fazla FPS düşmesi giriyor. Ben RAM'den ve harddiskten şüpheleniyordum. Arkadaşımda bana göre daha düşük bir bilgisayarı var onda da RAM benimkiyle aynı 8 GB ve bendeki gibi aşırı drop olmadan çok ara ara çatışmalarda ufak girdiğini söyledi. Fakat bende daha uçaktan atlarken droplar yüzünden space e basıp paraşüt açamadan yere çakılıp öldüğüm bile oluyor. Optimizasyon sorunu desem bile çoğu insan oynayabiliyor en başında arkadaşlarım. Sistemim hakkında bilgi vermek gerekirse:
İşlemci: AMD Ryzen 2700X.
Ekran kartı: ASUS STRIX GTX960 4 GB.
RAM: Apacer Panther 8 GB 3000MHz.
*Not: SSD olmadığından dolayı oyun harddiske kurulu fakat bu durum bu denli bir etken olacağını düşünmüyorum.*

Bariz bir şekilde RAM.

Peki dostum arkadaşlarımda da 8 GB olmasına rağmen nasıl sorunsuz oynayabiliyorlar?
Birinde laptop i5 6.nesil 8 GB RAM 1050 var. Diğerinde ise masaüstü i5 7.nesil 8 GB RAM 1030 var.
Bu arada ikisinde de yine benim gibi HDD var SSD yok.

Sistemde sadece MSI Afterburner ve CoD Warzone açık şekilde oyuna giriyorum RAM kullanımı 6.9-7.2 arası gözüküyor. Aksi halde MSI Afterburner'ı bile açmadan sadece oyunun clienti ve oyun açık şekilde oynuyorum ve sonuç yine donma kasma oluyor.

Ben de warzone oynuyorum. Ram kullanımım yer yer 12GB'a kadar çıkıyor. Benim de görüşüm RAM düşük kalıyor şeklinde olacak.

HD Tune ile quick açan tikini kaldırıp HDD'nizi tarayabilir misiniz?

Daha önce de yapmıştım tahmini 2 hafta önce 2 harddiskin 2'si de yeşildi.
Ben de warzone oynuyorum. RAM kullanımım yer yer 12 GB'a kadar çıkıyor. Benim de görüşüm RAM düşük kalıyor şeklinde olacak.

Evet ben de RAM'den kaynaklı düşünüyordum en başından beri lakin arkadaşlarımda sıkıntı olmadığını görünce benim de kafam karıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…