Ryzen 2700X Sistem Toplama

themanyak

Decapat
Merhaba arkadaşlar,

Yeni açacağım mimarlık ofisi için uzun vadeli bir bilgisayar toplamak istedim. Her ne kadar Technopat'ı Youtube üzerinden sürekli takip etsem de işin içine girdiğimde bilmediğim bir çok konu var.Bu sebeple yardımlarınızı bekliyorum.

Öncelikle yapılacaklar kullanılacak programlar : Autocad , Revit , Sketchup , Lumion , Vray.
Bilmeyenler için söylemek gerekirse 2 boyutlu ve 3 boyutlu çizim programları çizimler,modeller yapıp bunlardan sonra da render işlemleri yapacağım. Ben bir sistem topladım. Ancak şu parça parça yerine bunu kullan gibi önerilerinize açığım.
Yıllar oldu masaüstü sistem toplamayalı . Laptop'ta işimiz kolay ekran kartı, işlemci ve RAM bir de SSD'ye bakıp karar verebiliyoruz ama masaüstü dediğinde işler değişiyor.

Gelelim benim topladığım sisteme ;

İşlemci :

AMD Ryzen 7 2700X Soket AM4 3.7GHz 20MB Önbellek 8 Çekirdek İşlemci Tahmini Fiyatı : 2300 TL
(Çok çekirdekli bir işlemci işimi daha iyi göreceğinden tercihim bu yönde oldu. )

Anakart:

MSI X470 GAMING PLUS MD Ryzen 2000 Soket AM4 DDR4 3466MHz(O.C) RGB Anakart Tahmini Fiyat : 990 TL
(Açıkcası anakart konusunda Rryzen 2000 soket olsun diye bunu seçtim. Başka bir bilgim yok. Diğerlerinde BIOS update gibi durumlar gerekiyormuş. Benim için bolca yuvası olsun, performansı olsun başka bir şeye gerek yok.)

Ekran Kartı:

1. MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8G OC GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı Tahmini Fiyat : 4.100 TL
2. GIGABYTE GeForce GTX1070 Ti Aorus 8GB GDDR5 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı Tahmini Fiyat : 3.500 TL

MSI olanı seçmem 2070 daha yeni çıkan bir ekran kartı. Aslına bakarsanız bir nedeni de ışık ve gölge hesaplamalarının ilerde bizim modelleme ve çizim programlarına dahil edilmesi olabilir diye düşündüm. Baktığımda 2070'in GHz hızları daha düşük ama detayına inince ne olur bilmiyorum.

RAM:

GSKILL 32GB (2X16GB) TRIDENT Z RGB LED DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram Tahmini Fiyat : 2.350 TL

32 GB olup uygun olanlardan birini seçtim. Aslında benim için LED'li falan olmasına gerek yoktu ama bulamadım.
Frekans hızı 3200 MHz olması dikkatimi çekti. Başka alternatiflere açığım.

SSD:

SAMSUNG 512GB 970 PRO NVMe M.2 SSD Tahmini Fiyat : 1350 TL

512 GB yeterli gibi. Samsung da bildiğim kadarıyla SSD dünyasında oldukça iyi. Olmuşken Pro versiyonu olsun dedim :)

Kasa:

Kasa olarak henüz tam kararımı vermedim ancak 750 W güç kaynağı içinde olan şık bir kasa almayı düşündüm.

Hard Disk:

Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 256MB Cache Harddisk

Açıkcası bu parça sadece depolama işlemi için kullanacağımdan çok da önemli değil. Hatta bunun yerine Sata SSD de alabilirim.
O da olmadı 2 tane 1 TB alıp bir tanesini yedekleme için kullanabilirim.

Soğutucu :
Aslında AMD Ryzen 7 2700X içinden soğutucu çıkıyor diye biliyorum. Ama sessiz ve daha iyi çalışması için gerekirse

NOCTUA NH-U12S SE-AM4 Tahmini Fiyat : 450 TL

Buraya kadar okuyanlara teşekkürler. yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Render işlemini işlemci yapacak. 8 çekirdekli işlemci 2 çarpan olarak 16 kare ile render işlemi gerçekleştirecek. Bu sebeple intel yerine amd tercih ettim.
Ocak ayı içinde alımını yapacağım. Toplamda kasa için ayırdığım bütçe 13000 tl civarındadır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı