Ryzen 2700X sistem toplama

Xyperc sistemi bir sevinçle bir heyecanla tabi bir okadarda borçla topladım. benim tek eksi yanım ekran kartım rx570.
neyse işlemcim normal çalışması 45 derece. pubg en dusuk ayarlarda ama 180 p cozunurlukte oynuyorum. stock fan kullanıyorum ve ksamda harici 4 tane daha fan var. ama ne hikmetse sıcaklık 87 derecelere çıkıyor. o derece ısınması benım acayıp moralımı bozuyor. dahası mavı ekran almaya başladım. bu tambır felaket benım ıcın. butun hayallerımın tam tersıne bir sıstem benı resmen cokerttı.
sana dun gece yazdıktan sonra fanın uzerındekı L-H modunu H olarak sabıtledım ve bırazda fan hızını biostan hızlandırdım. ama bir dinamo calısır gıbı ses geliyor. sıcaklık 80 derecelerde seyrediyor. ben bu sıcaklığa razıyım daha fazla çıkmasın yeter.
gelelim asus rog strıx x470-f anakartıma. islemcıdenmıdır anakarttanmıdır bilemiyırum.
PC power dugmesıne bastıktan 15 sanıye sonra ekrana goruntu geliyor. yanı b,lgisayarı acıyorum ama .15 sanıye sonra bilgisayar Windows açma işlemine yeni başlıyor. bu benım eskı sistemime gore 4 kat daha yavaş yanı. eskı sistemim asus A58m-A anakart. islemcım A8-5600K fm2 ve 12 gb ram. yemınle 10 sanıyede sıstem açılıyordu. ben sımdı boylesı bir sistemden bu kadar yavaş bi sisteme gectım diye uzulmelımıyım. yoksa iyi bir donanıma sahıbım dıye sevınmelımıyım. be bın pısman oldum boylesı bir sıstem topladıgma. hızına gelınca eskı bilgisayarımdan dosya açışlarımda olsun ınternetımle ilgili olsun gözle gorunur bir hız goremedım.
İşlemci fanının tam olarak oturduğuna emin misiniz? Mavi ekranın bir çok sebebi var ramlardan da olabilir. Öncelikle işlemci fanını bir kontrol edin bence.

@Lehaye pubg den performans bekledigmıde nereden çıkardın. rx570 ekran kartım gayet mükemmel performanslı. yukarıdaki sorunlarımı iyi okumanı tavsıye ederım. 1080ti ekran kartı kullansam bilgisayar ısınmayacak yanı oylemı diyorsun.

@Lehaye pubg den performans bekledigmıde nereden çıkardın. rx570 ekran kartım gayet mükemmel performanslı. yukarıdaki sorunlarımı iyi okumanı tavsıye ederım. 1080ti ekran kartı kullansam bilgisayar ısınmayacak yanı oylemı diyorsun.
Gayet mükemmel performanslı mı? Kime göre neye göre? PUBG'den performans beklediğini PUBG'de 87 dereceye çıkıyor demenden anlıyorum. Belki soğutucu işlemcinin üstüne tam oturtulmadı? Belki birşeyleri yanlış takmışımdır demek yerine üst düzey bir anakart, üst düzey bir işlemci alıp yakınıyorsun. Ayrıca Üst seviye bileşenlere sahip kasaların(anakart,işlemci) daha düşük seviyedeki bilgisayarlardan yavaş açıldıklarını bilmeyip sisteme laf söylüyorsun. Dosya açışları&aktarımında işlemcinin olduğu kadar SSD'nin de büyük bir rol oynadığını bilmiyorsun. Belki harddisk'imde sorun vardır demiyorsun. Neyse kime ne anlatıyorsam. Git iade et lüften.

@Lehaye canım kardesım sende ıslemcının böyle pıs bır huyu olma ıhtımalını hıc hesap etmıyorsun. maalesef ssd dahıl herseyım sıfır. 2700x ıslemcıler oyun esnasında 80 derecelerı buluyormuş. ıyı hos bızımkıde buluyor ama bızımkı bulduğuyla yetınmeyıp 87 derecelere çıkıyor. 87 dereceye çıkınca ram frekansından dusuruyor. ayrıca mavı ekran verdı yüksek ısıdan dolayı. sımdı canım kardesım sana sunu soyleyeyım. cok fazla beklentısı olan bır sıstem alıpta. eskı bılgısayarınla kıyasladığında eskısındende yavaş açıldığını vs. yüksek ısındığını vs gorduğunde sen sevınırmıydın.. yoksa 10 bın tl para harcadımda 1 lıralık bılgısayar bundan hızlı çalışıyor dıye yakınırmıydın. birazcık kendını benım yerıme koy. halıyle soranlarada memnun kalmadığımı belırtıyorum. tabıkı iade fılan etmıycemde. böyle kullanıcam. yapılması gereken ısısına dıkkat edıp sisteme zarar verılmemesı gerekiyor. elden bırsey gelmiyor. dedıgım gıbı soranlara bunları anlatmayıpta kandırayıımı mılletı. uçak gıbı bılgısayar mı dıyeyım.

Gayet mükemmel performanslı mı? Kime göre neye göre? PUBG'den performans beklediğini PUBG'de 87 dereceye çıkıyor demenden anlıyorum. Belki soğutucu işlemcinin üstüne tam oturtulmadı? Belki birşeyleri yanlış takmışımdır demek yerine üst düzey bir anakart, üst düzey bir işlemci alıp yakınıyorsun. Ayrıca Üst seviye bileşenlere sahip kasaların(anakart,işlemci) daha düşük seviyedeki bilgisayarlardan yavaş açıldıklarını bilmeyip sisteme laf söylüyorsun. Dosya açışları&aktarımında işlemcinin olduğu kadar SSD'nin de büyük bir rol oynadığını bilmiyorsun. Belki harddisk'imde sorun vardır demiyorsun. Neyse kime ne anlatıyorsam. Git iade et lüften.
Herkez birden konuşmuş ancak bende bu problemi yaşıyorum r5 2600x ve 1070 var dünyanın parasini saydim sisteme ama yinede performanslı değil ayrica amd gerçekten ısınıyor bosta 65 oyunda 83 derece kasanin onu acik ve 2x14cm fan takılı
@Lehaye canım kardesım sende ıslemcının böyle pıs bır huyu olma ıhtımalını hıc hesap etmıyorsun. maalesef ssd dahıl herseyım sıfır. 2700x ıslemcıler oyun esnasında 80 derecelerı buluyormuş. ıyı hos bızımkıde buluyor ama bızımkı bulduğuyla yetınmeyıp 87 derecelere çıkıyor. 87 dereceye çıkınca ram frekansından dusuruyor. ayrıca mavı ekran verdı yüksek ısıdan dolayı. sımdı canım kardesım sana sunu soyleyeyım. cok fazla beklentısı olan bır sıstem alıpta. eskı bılgısayarınla kıyasladığında eskısındende yavaş açıldığını vs. yüksek ısındığını vs gorduğunde sen sevınırmıydın.. yoksa 10 bın tl para harcadımda 1 lıralık bılgısayar bundan hızlı çalışıyor dıye yakınırmıydın. birazcık kendını benım yerıme koy. halıyle soranlarada memnun kalmadığımı belırtıyorum. tabıkı iade fılan etmıycemde. böyle kullanıcam. yapılması gereken ısısına dıkkat edıp sisteme zarar verılmemesı gerekiyor. elden bırsey gelmiyor. dedıgım gıbı soranlara bunları anlatmayıpta kandırayıımı mılletı. uçak gıbı bılgısayar mı dıyeyım.
Yanlız değilsin benim 2. Nesil ryzen 5 de asiri ısınıyor

@Lehaye ıslemcı fanı yuvaya sorunsuz oturuyor. butun parçalar sıfırdır henüz bir hafta olmadı tam olarak. performansı dusurmesın dıye tek ssd kullanıyorum 256 gb. bu islemcının tek sorunu acayıp ısınıp kendı basını yiyebilecek bır yapıya sahıp olması. gecen gun masanın altına kafamı uzattım. ısısını hissetmek ıcın. fanın mazgalına yapışıp kalacaktım az kalsın. aman allahım o nasıl bır sıcaklıktı. kasadan resmen yanık kokuları geliyor. en soğuk odaya taşıdım suan bilgisayarı. odayı bile ısıtmaya yetecek sıcaklık verıyor saolsun. gun gelırde 2700x kullanmak sanada nasıp olursa daha ıyı anlarsın benı. abartıyormuyum yoksa az bılemı anlatıyorum .

Xyperc sistemi bir sevinçle bir heyecanla tabi bir o kadar da borçla topladım. Benim tek eksi yanım ekran kartım RX 570.
İşlemcinin normal çalışması 45 derece. PUBG en dusuk ayarlarda ama 1080p cozunurlukte oynuyorum. Stock fan kullanıyorum ve kasamda harici 4 tane daha fan var ama ne hikmetse sıcaklık 87 derecelere çıkıyor. O derece ısınması benım acayıp moralımı bozuyor. Dahası mavı ekran almaya başladım. Bu tam bır felaket benım ıcın. Butun hayallerımın tam tersıne bir sıstem benı resmen cokerttı.
Sana dun gece yazdıktan sonra fanın uzerındekı L-H modunu H olarak sabıtledım ve bıraz da fan hızını BIOS'tan hızlandırdım. Ama bir dinamo calısır gıbı ses geliyor. Sıcaklık 80 derecelerde seyrediyor. Ben bu sıcaklığa razıyım. Daha fazla çıkmasın yeter.

Gelelim Asus ROG Strıx X470-F anakartıma. İslemcıden mıdır anakarttan mıdır bilemiyorum.
PC power dugmesıne bastıktan 15 sanıye sonra ekrana goruntu geliyor. Yanı bilgisayarı acıyorum ama 15 sanıye sonra bilgisayar Windows açma işlemine yeni başlıyor. Bu benım eskı sistemime gore 4 kat daha yavaş yanı. Eskı sistemim Asus A58M-A anakart. İslemcım A8-5600K ve 12 GB RAM.

Kasanızda bulunan fanların yeterince hava aldığına emin misiniz ? Birde kasanın kapaklarını açıp oynamayı deneyin sıcaklıkları birde öyle kontrol edin. 2700X kullanıyorum en fazl 62 derece gördüm GTA V te.

Merhabalar, 3 Boyutlu Tasarım ve Render işleri için yeni bir bilgisayar topluyorum kafamda olanları size aktarıp verebileceğiniz farklı alternatifler ve önerilerinizi bekliyorum. Bir de yeni Ryzen 9 3000 serisi çıktığında alıp direkt takmamda sistemsel olarak bir engel var mı?

Merhabalar, bir problem olmadan belki bir BİOS update ile doğrudan yeni CPU yu takabilirsiniz, AMD zaten uzun bir süre AM4 soketi kullanacağının sözünü vermişti.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı