Yaklaşık 1 ay önce aşağıda yazdığım sistemi kurdum, topladığım günden bu yana donma sorunu ile karşı karşıyayım, sistem hazır olduktan sonra Battlefield 5 yükledim ve oyuna girdim. Birkaç saat oynadım. Ummadığım bir anda sistem dondu/kilitlendi, klavye ve mouse tepkisiz kaldı. Görev yöneticisini açılmıyor, güç kaynağından kapatıp tekrar açtım. Kablo söküp tekrar taktım ve bilgisayarı açtım. Açtığımda monitörün ışığı direk yeşil olup açılması gerekirken turuncu ışık yanıp sönmeye başladı ve ekran gelmedi. Tekrar güç kablosunu söktüm tekrar taktım açtım, sonra bir süre herhangi problem yaşamadım. Yaklaşık 10 gün günde 5 saat kadar Battlefield 5 oynadım ve Youtube'da video izledim. Hiçbir problem yaşamadım. 2 gün önce bir süre YouTube'da gezdikten sonra aynı problemi bir daha tekrar yaşadım ve bir şekilde tekrar aynı işlemi yaptıktan sonra şuan açtım, çalışıyor. Bir problem yok ama oyuna girip denemedim. Bu sıkıntı midemi bulandırmaya başladı. Bütün parçaları tek tek sıfır şekilde aldım ve kurdum ikinci el hiçbir parça kullanmadım.
Problem nedir? Neden bu şekilde bu sistem problem yaşıyor çözemedim gerçekten.
Maalesef problemi hiçbir şekilde bulamadım. Çözemedim ne zaman ne şekilde yapacağı belli olmuyor.
Sistem olarak:
İşletim sistemi Windows 10, güncellemeler yüklü.
İşlemci : Ryzen 2700X
İşlemci Soğutucu : Thermaltake Floe Riing RGB 240 TT Premium Edition
Ekran Kart : EVGA GTX1080 Ti 11GB FTW3
Anakart : ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
Ram : 16GB (2x8GB) HyperX Predator 3000MHz
Ram : 16GB (2x8GB) HyperX Predator - (Toplamda 32GB RAM)
SSD : SAMSUNG 860PRO 256GB
SSD : SAMSUNG 250GB 970 EVO M.2 Sata NVMe SSD
PSU : 750W 80P EVGA