Ryzen 2700X Sistemin Donma ve Kilitlenme Sorunu

Ortada bir problem yok. Bir RAM her frekansta stabil olamaz. AMD'nin de belirttiği gibi, 2. nesil Ryzen sistemler için en stabil RAM frekansı 2933MHz. Kafaya takmayın, sisteminizde sorun yok. :)
Ummadığım bir anda sistem donup/kilitliyor bunu ne zaman yapacağı belli olmuyor dediğim gibi youtube gezerken oldu ve bf5 oyun oynarken 2 defa yaşadım sebep bulmadan içim rahat etmiyor açıkcası

Ne yapmam gerekir problem ne olabilir? baya bi taktım 2 haftadır bu duruma; ssd'ler olabilir mi?
merhaba, bu kadar güçlü bir sistemim olmasada benzer beleşenler içeriyor ve benzer sorunu yaşıyorum. işlemcim ryzen 5 2600x , RAM 8gb 3000mhz corsair cl16. yerine göre 1-1.5 saat oyun oynayınca işlemci 80-85 dereceye geliyor ve sistem bir anda kilitleniyor. klavye mouse işlemiyor ve reset atmadan düzeltemiyorum. işlemci oc frekansında, xmp ve game boost devrede. stok işlemci soğutucu kullanıyorum ve kasamda sadece önde 2 adet içeri üfleyen fan var. tahminim sorun egsoz fan olmamasından ve termal macunun yeterli gelememesinden kaynaklanıyor.

sorunu çözebildiyseniz yardımcı olursanız çok sevinirim. belirttiğim eksikleri tamamlayıp tekrar deneyeceğim, bilgi vericem

Ram için öneriye gerek yok, anakartın sitesinde, anakartınızı seçip destek kısmında uyumluluk gibi bir yer olur, oradan test edilip desteklenen bellek listesi var. Oradaki ramlerden alırsanız uyumsuzluk riskiniz olmaz.
Buradan bakabilirsin

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı