Ryzen 2700X Sıvı Soğutma ile Isınıyor

130 Watt çekerken o dereceler çok yüksek. Ben de 2700X'i Arctic Freezer 34E-sports tek fanlı model ile kullanıyorum 130 Watt çekerken 70 dereceyi zor görüyor. 1.3v 4 GHz ile kullanıyorum bu arada. Siz de böyle kullanabilirsiniz. Sizin işlemci silikonunuz iyiyse voltajı düşürebilirsiniz hatta. Deneme yanılma yöntemi ile yapabilirsiniz.

Hocam oda sıcaklığı kaçtı bu ekran görüntüsünü alırken? :D.

Şu an termometrenin gösterdiği derece 30.2, suyun ısısı 23.6, işlemci 4.1 GHz'de çalışıyor yeni aldım bu ayara. Maksat iş olsun dedim normal ayarlar da kullanıyorum işlemciyi :) 4.6'ya rahatlıkla çıkarıyorum ama dediğim gibi ihtiyacım olmadığı için yormuyorum yorulmak denirse tabii :)

@TURBO01 vay be. 😁 Benim işlemci 2.2 GHz 0.8v ile boşta 25 Watt çekiyor. X. M.P kapatınca en düşük 11 Watt gördüm. Yazın sıcağı üstüne bilgisayar sıcağı iyi vuruyor. :(

Aslında sormanızı beklerdim oda sıcaklığı 30 derecenin üzerinde senin işlemci nasıl bu değerler de, minimum 17 diye :) bir de Turbo ayar da :) tabi normal sıvı soğutma kullanmıyorum olsun o kadar. Piyasa da ki soğutucuların kralı gelse yarışamaz, geri de bırakacağından eminim. Biraz reklam oldu ama olsun o kadar :) yani hava şartları sizin kullandığınız tarz da ki soğutucular, işlemcileri üzer biraz. Adana gibi bir yer de dibine kadar yaşadım maalesef, tiksindim zaten, o yüzden kendi işimi kendim gördüm.

Aslında sormanızı beklerdim oda sıcaklığı 30 derecenin üzerinde senin işlemci nasıl bu değerlerde, minimum 17 diye. :)
Aklımdan geçti, merak etmeyin. :D Ama sonuçta fan ile rahatlıkla oda sıcaklığının altında bir sıcaklığa düşülebileceğini bildiğimden sormadım. Hangi modeli kullanıyorsunuz bu arada? Gerçi "kendi işimi kendim gördüm" demişsiniz. Modeli yok herhalde. Kişisel Sıvı Soğutma - BS360T gibi bir model falan olabilir. :D

Aklımdan geçti, merak etmeyin. :D ama sonuçta fan ile rahatlıkla oda sıcaklığının altında bir sıcaklığa düşülebileceğini bildiğimden sormadım. Hangi modeli kullanıyorsunuz bu arada? Gerçi "kendi işimi kendim gördüm" demişsiniz. Modeli yok herhalde. Kişisel sıvı soğutma - BS360T gibi bir model falan olabilir. :D.

Kesinlikle hayır yanlış düşünüyorsunuz, yazıyı değiştirin birileri rapor eder uyarı alabilirsiniz. 30 radyatör olsa yine olmaz imkansız, oda sıcaklığının altına düşmez düşemez, vurduğu sıcaklık bellidir. Evet peltier ile güçlü bir Custom soğutma yaptım onunla soğutuyorum PC mi piyasa soğutucusu değil. Hiçbir fan oda sıcaklığının altına dereceyi düşüremez.

Sıkıntı yok, rapor edebilirler. Kast ettiğim şey 30 derece ile sizin dediğiniz 23 derece sıvı ısısı arasındaki devasa fark değil. 0-1 derece arası gibi küçük fark. Hava üfleniyor sonuçta. Siz güneş altında yanarken rüzgar vurunca soğukluk hissetmiyor musunuz?

Sıkıntı yok, rapor edebilirler. Kast ettiğim şey 30 derece ile sizin dediğiniz 23 derece sıvı ısısı arasındaki devasa fark değil. 0-1 derece arası gibi küçük fark. Hava üfleniyor sonuçta. Siz güneş altında yanarken rüzgar vurunca soğukluk hissetmiyor musunuz?

Çok doğru, 2 gün önce gece elektrik kesildi vantilatör durunca bayağı terledim ama, en az 30 derece sıcaklıktan bahsediyorum 30-17=13 derece yüksek bir değer var ortada, yanlış anlamayın lütfen tartışmayı severim ama, pek idaalı olmaz bunun sonucu :) 30 dereceden 17 dereceye hiçbir fan düşüremez, bunu yapamaz, düşürmesi hayalden de öte bir şey. Bilemedim 0-1 arası örneğiniz başka bir şey. 13 derece fark var ortada yorum sizin, yine de saygı duyarım. Katar, Dubai ve Irak gibi ülkeler de pek bunu yaşamadım, yandım :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı