RTX 2080'i 1080P'de kullanmak biraz hakaret olmaz mı RTX
Hocam MSİ X470 Gaming Pro sorunlu gerçekten. Kart piyasaya çıkalı kaç gün oldu. Benim anlamadığım bu tüketici bu kartla ne yaptı. Oyun oynanmıyor 50 FPS altına düşmek nedir ya resmen tüketiciye hakaret, dolandırıcılık bu. Adamlar şaka gibi hala uyum sorununu düzeltemedi.FearlyGhost'a katılıyorum. ASUS ROG X470-F alabilirsiniz. Bana göre MSI'ın "Gaming Plus" adlı modelindeki anakartlar çok boş ve kıytırık. Alternatif olarak GIGABYTE Aorus X470 Ultra Gaming alınabilir.
Hocam onu bilmem ama YouTube videolarını inceledim X470 anakartlı sistemler 1080p ve 2K monitörlerde canavar gibi FPS veriyor.Bu konuda beni eleştirenler ve 'bende problem yok' diyenler çok olacak ama AMD'nin uyum problemleri çok can sıkıyor. Denk gelirse tabi ki.
İşlemci için de 15 gün içindeki cayma hakkını kullanarak 1080p çözünürlük için Intel anakart ve işlemciye geç kurtul.
1080p monitörde gayet performanslı çalışıyor hocam. RAM slotunuda takamıyorsak vay halimize sizin söyledikleriniz devede kulak ne testler yaptım sorunu bulmak için. Sorunun kaynağını açıkladım yukarda.Alırkende o kadar araştırma yaptınız mı eceba? Merak ettiğim şeylerden biri bu. RTX 2080, 1080p'de kart kendini yorup çalışmaz 4K kartı o.
Konuya dönücek olursak RAM'lerin uyumsuz olduğunu sanmıyorum, RAM'leri anakart kitapçığındaki gibi slotlara taktıysanız DUAL çalışması gerekiyor kafanıza göremi taktınız onuda?
Tavsiyem tekrardan temiz bir kurulum yapmanız, gerekirse yeniden indirin Windows sitesi üzerinden. Sonrasında chipset ve ekran kartı sürücülerini sitelerinden güncel bir şekilde kurup tekrar denemeniz.
Tüm bileşenleri yazarsanız bizde bir sisteme göz atabiliriz.
MSI Afterburner ilede değerleri paylaşmanız iyi olacaktır.
MSI yaptığı yanlışlar hakaret sayılmazsa benimki evlilik teklifi gibi olur hocamRTX 2080'i 1080P'de kullanmak biraz hakaret olmaz mı RTX 2080'e?
Battlefield V, Black ops4Bu arada hangi oyunlar?
Evet hocam bu konuda haklısınız. 1080p idareten kullanıyorum. Sorunun boyutu ayrı hocam. Düşük FPS, oyun içinde anlık ses bozulmaları, oyunda çökme, arada mavi ekran hatası, sahne geçişlerinde, ekran bozulmaları mevcuttu. Dün akşam gelen BIOS update güncellemesiyle sorunların çoğu ortadan kalkdı. BIOS güncelleme açıklaması RAM ve CPU uyumluluk iyileştirmesi içeriyor diyor. Sorun apaçık MSI bu kart modellerde çuvalladık diyor.1080p'de yüksek FPS için tek çekirdek performansı yüksek intel işlemcileri tercih etmelisin. Bunun haricinde hangi oyunda 40 FPS alıyorsun. MMORPG'lerin bir çoğu ve bazı oyunlar CPU bound oluyor. Hala da oyunların çoğu 1 ya da 2 çekirdek kullandığı için yine tek çekirdek performansı yüksek intel işlemciler öne çıkıyor.
Yeni BIOS güncellemesiyle 90 FPS alıyorum hocam. Bu FPS degerine varmam 2020 senesini bulurBf5'te alman gereken FPS:
Oyun içinde CPU kullanımı %67 hocam. İnanırmısın önceden elimde FX 8320 ve R9 390 ekran kartı vardı çok mutluydum. Bu sistemi topladım bilgisayarın çıkış tarihinden bile nefret ettimBu arada BF5 gibi oyunlar 1-2 çekirdek kullanmıyor, 4-6-8 ne varsa faydalanıyor. AMD Ryzen ile çekirdekleri arttırdı ama çekirdek başına performansı düşük. Bu yüzden işlemciyi yoran oyunlarda FPS sınırı belirgin. Diyebilirsiniz AMD işlemciler 2K ve 4K için. Bu tür yorumlar neden sonuç ilişkisinde nedenle sonucun yerlerini değiştirip yanlış çıkarımlar yapmaya yarar. İşlemci darboğazı belli olmasın diye ekran kartını zorlayıp işlemciyi sınırlarını gizlemek. Ciğeri güçlü olmayan birisinin kusurunu örtmek için ayaklarına ağırlık bağlamak gibi.
Yeni BIOS güncellemesiyle 90 FPS alıyorum hocam. Bu FPS degerine varmam 2020 senesini bulur
Uyumsuzluk oldumu herşey normal hocam. CPU ve RAM istenilen performansı vermeyince GPU kasıyor. Anakart değişmeden bu sorun tam olarak düzelmez.BF V için aldığın FPS değerleri 2080 için gerçekten tuhaf. Zira yukarıdaki mesajımda belirttiğim kalibrede bir oyun değil BF V. Ne kadar çekirdek varsa kullanabilecek kapasitede bir oyun. Ben RTX 2070 ve i7 4790k ile tamamen ultra ayarlarda(DXR kapalı) 100'ün altına multiplayerda şehirlerde düşüyorum sadece. Genelde 100-130 arası FPS alıyorum.
Nvidia denetim masasından DSR yi %20 ve 1.75x yaparak denedin mi?Uyumsuzluk oldumu herşey normal hocam. CPU ve RAM istenilen performansı vermeyince GPU kasıyor. Anakart değişmeden bu sorun tam olarak düzelmez.