Ryzen 2700x vs 9700k oyun için işlemci tavsiyesi

MiniTX

Decapat
Katılım
17 Mayıs 2019
Mesajlar
165
Yer
istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba, bu iki işlemci arasında gidip geliyorum daha önce İntel işlemci kullanıcısı olarak İntel'den gayet memnundum. Fakat araştırmalarıma göre oyun performansı tekli çekirdek performansı AMD'den üstün. Peki aradaki 1000 TL fiyat farkına değer mi? Ryzen 2700x kullanan veya fikir sahibi olan arkadaşlar düşünceleriniz ne bu işlemci için?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RTX kartlarını bile rahatlıkla taşır arada FPS farkı da pek yok madem oyun için sistem topluyorsunuz Intel için vereceğiniz 1000 lira farkı daha iyi bir ekran kartı, monitör ya da SSD ye ayırın.
 
1080p de birkaç fps, bazı durumlarda 10 fps fark ediyor. Aradaki 1000 lira farka ekran kartı upgrade edilebilir, RAM eklenebilir. Bilgisayar ekipmanınızı güncelleyebilirsiniz. Hatta yeni bir masa bile alabilirsiniz. Monitörde alabilirsiniz.
 
1080p için hiç 2700x önerildiğini görmedim. Genelde 2K için öneriliyor, İntel'in tek çekirdek performansı daha iyi olduğu için. Sürekli forumda açılan 2700x 1080p drop ve donma sorunlarından gına gelmişti bir ara. Araştırmanı tavsiye ederim.
 
Ben üstteki arkadaşlara katılmıyorum. Oyundan oyuna , ayardan ayara değişiyor o FPS farkı. Eğer rekabetçi oyunlar oynuyorsanız istisnalar hariç çok büyük derecede FPS sıkıntısı yaşanıyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı