Ryzen 3 1200 AF sistemde mavi ekran hatası

EmirAkca

Femtopat
Merhaba arkadaşlar 3 gündür sürekli mavi ekran alıyorum ve arada bir sistem kendi kendine reset atıyor. Mavi ekranları dxgkrnl.sys, amdkmdag.sys ve ntoskrnl.exe'den alıyorum. Bugün bilgisayarımı açtığımda Windows gelince önce ekran karardı sonra sadece görev çubuğu gözüktü sonrada mavi ekran yedim. Bu hataların nedenlerinin çoğunun ekran kartından olduğunu okudum. Sizce sorunum ekran kartı mı ?

Sistem özelliklerim:
Ryzen 3 1200 AF.
8+4 HyperX Fury 2666MHz RAM.
Gigabyte A320M-S2H anakart.
MSI RX460 4 GB.

Minidump Dosyalarım

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünü güncelle.

Ekran kartı sürücünü güncelle.
En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra aşağıya bıraktığım sürücüyü indir.
DDU rehberi.
Sürücü. Bu Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Recommended (WHQL) sürümü indireceksin. Windows 10 64 bit seçiceksin.

"sfc /scannow" rehberini uygula
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar?

Ekran kartı ile ilgili mavi ekran hataları almışsınız. Tekrar mavi ekran alırsanız dump dosyanızı paylaşın.

BIOS sürümünü güncelle.

Ekran kartı sürücünü güncelle.
En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra aşağıya bıraktığım sürücüyü indir.
DDU rehberi.
Sürücü. Bu Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Recommended (WHQL) sürümü indireceksin. Windows 10 64 bit seçiceksin.

"sfc /scannow" rehberini uygula
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar?

Ekran kartı ile ilgili mavi ekran hataları almışsınız. Tekrar mavi ekran alırsanız dump dosyanızı paylaşın.
Merhaba, BIOS güncellemek hariç hepsini zaten yaptım. Az önce bilgisayar ssd sağlık testi yaparken tamamen kapandı. Güç kaynağının açma kapama tuşunu 2-3 kere aç kapa yapmama rağmen sisteme güç gitmiyordu. Sorun güç kaynağında mıydı acaba? Yoksa sistemim mi yandı? Bunu nasıl öğrenebilirim?

Güç kaynağın şalteri var ise şalterine bakın.

Sistem yansa koku gelir.

Sorun güç kaynağında olabileceğini bilemem.
Açma kapama tuşundan kasıtım zaten şalteriydi. Yanık kokusu gelmedi. Sanırım güç kaynağı bozuldu zaten Hadron marka kalitesiz bir güç kaynağıydı. Başka bir güç kaynağı ile denemek en mantıklısı sanırım şu anda. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı