Ryzen 3 1200 AF ve GTX 1650S darboğaz yapar mı?

zaferrsln

Femtopat
Yaklaşık 4-5 ay sonra sistemi Ryzen 4xxx serisine yükseltmek istediğimden şimdilik işlemciden kısmayı düşündüm. OC yapmayı düşünüyorum, sizce darboğaz ne kadar etkiler? (1080P)

Sanırsam yapmıyor internette bottleneck calculator adında siteler var buralara sistem özelliklerini yazarsan sana bir sonuç veriyor. Senin RAM'lerin 8 GB ise en az sanırım yapmıyor. Fakat açık konuşayım bende çok bilgiye sahip değilim. Bir yerde deneme imkanı bulursan o şekilde test edebilirsin.Ayrıca OC yapacaksan derecelere bakıp eğer gerekirse bir ortalama bir fan almanda gerekebilir diye düşünüyorum

Hocam bu tip siteler doğru sonuç vermiyor. İşlemci darboğaz yapacaktır. OC ile azaltabilirsiniz. Alınmayacak kadar darboğaz yapmaz.

Hocam kuralları okuyun. Zaten çoğu burada yasak.

Yaklaşık 4-5 ay sonra sistemi Ryzen 4xxx serisine yükseltmek istediğimden şimdilik işlemciden kısmayı düşündüm. OC yapmayı düşünüyorum, sizce darboğaz ne kadar etkiler? (1080P)

4000 serisine yükseltecekseniz 1200 AF mantıklı olabilir yanına da orta seviye bir anakart alırsınız. Biraz darboğaz yapar fakat oyun deneyiminizi çok bozmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı