Ryzen 3 1200 MSI GTX 1050 Ti ekran kapanması ve kasanın çalışmaya devam etmesi

Merhaba arkadaşlar. 3 yıla yakın süredir sıkıntısız kullandığım PC'de bir sorun oluştu. Bilgisayarı kullanırken ekran birden gidiyor kasa çalışmaya devam ediyor açma kapama tuşuna ve reset tuşuna basıyorum ama çalışmıyor tuşlar, fanlar falan dönüyor anakartta EZ Debug LED CPU ışığı yanıyor ekran gidince. Bu sorun bazen bilgisayarı açtıktan 5 dakika sonra bazen 3 4 saat sonra oluyor sorunun nedenini bir türlü bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem;
Ryzen 3 1200.
MSI GTX 1050 Ti.
MSI A320 m Pro VH Plus anakart.
8 GB 2666 MHz Corsair RAM.
Cooler Master Masterbox Lite 5 kasa 600W 80Plus PSU'lu.
1 TB WD Blue HDD.
Windows 10 işletim sistemi.

Merhabalar,muhtemelen PC'nizin ekran kartının fanları çalıştırmayı henüz bilmiyor veya unuttunuz. Aşşağıda verdiğim linkten uygulamayı indirerek fan hızını ayarlayabilir ve ısınma dolayısı ile kapanmayı önleyebilirsiniz.

Merhabalar,muhtemelen PC'nizin ekran kartının fanları çalıştırmayı henüz bilmiyor veya unuttunuz. Aşşağıda verdiğim linkten uygulamayı indirerek fan hızını ayarlayabilir ve ısınma dolayısı ile kapanmayı önleyebilirsiniz.

Fanlar düzgün şekilde çalışıyor temizledim ve termal macununu yeniledim ama düzelmedi
Az önce yine kapandı açmaya çalıştığımda anakarttaki ez debug ledlerinin 3 ü birden yanıp kaldı ve açılmadı

şuanda ısı değerleri 29 30 da geziniyor pc çalışıyor ama ne kadar daha çalışmaya devam eder bilemiyorum . fan ayarını auto da mı bırakim yoksa üst seviyelere çekip o şekildemi kullanamay devam edim
Oyunların ağlıklarına göre ayarla.Autoda bırakmanı tavsiye etmiyorum çünkü auto tam olarak ayarlayamıyor.Garanti olsun istiyorsan 65 veya 70 civarı ayarlaman yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı