Çözüldü Ryzen 3 1200 Sistem Sorunları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
MSI B350M Gaming Pro Anakart ve Ryzen 3 1200 işlemci kullanıyorum. Orjinal W10 güncel sürüme sahibim. Bilgisayarımda güncel olmayan hiçbir yazılım yok BIOS dahil. Mouse'u kaydırırken hafif takılmalar oluyor, BIOS'da overclock yapıp PC'ye reset attığımda PC kapanıyor kendi kendine 5-6 kere reset atıyor. OC yapmasam da aynı sorun oluyor. İşlemcinin voltajını orijinal hale getirmeye çalıştım ama bu sorunla karşılaştım mesela. Şu sistemi aldığımdan beri sorun yaşıyorum önerebileceğiniz tavsiyelere açığım.
Tam sistem özelliklerim;

120 GB JD SSD
1050 Ti Ekran Kartı
8GB 3000 MHz RAM
1TB WD Blue HDD
Ryzen 3 1200
MSI B350M G Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Pili çıkarttığınızda sistem güçten çekili miydi? 30 saniye içerisinde bütün ayarlar standarta döner herhangi bir güç olmadığında.

En güncel BIOS sürümünü tekrar flashladım. Sorun çözüldü sanırım dediğiniz gibi voltaj dalgalanmaları yüzünden oluyordu.
Öncelikle Clear CMOS yapın. Bunun için kasayı güçten çekip BIOS pilini 1 dk kadar çıkartın.
OC sebepli kararsızlıklarınızı ortadan kaldıracaktır. Daha sonra BIOS ayarlarınızı OC denemeden yeniden yapılandırırsınız.

Güç kaynağınız ne durumdadır?
Mouse sapıtmalarıyla işlemcinin bir alakası yok. Onun sebebi eğer kablosuz mouse ise sinyali bozabilecek başka cihazlar ya da verici ile alıcı arasında olan bir metal objedir. Eğer kablolu mouse ise yüzey parlaklığı etken olabileceği gibi fare hızı ayarları da buna sebep olabilir.

Kasamla beraber gelen 500W'luk bir güç kaynağı kullanıyorum. Mouse kaynaklı olduğunu sanmıyorum bariz takılma yaşanıyor yani görev yöneticisinden kontrol ettiğimde CPU kullanımı %60lara felan çıkıyor o takılmalar yaşandığı sırada.

Voltaj dalgalanması gibi geliyor bana. Güç kaynağınız kaliteli mi onu sormak istemiştim aslında. Anlık voltaj dalgalanmaları bu tip sistem hatalarına sebep olarak CPU'yu yakabilir. Ancak OC denemenizde de voltajı kaça çıkarttığınız da önemli.

3.7 GHz 1.250 Voltajda stabil olarak kullanıyordum işlemcimi ama SSD alınca OC işlemini kaldırdım. Voltaj ne hikmetse 1250 civarlarında dolanıyordu. Onu eski haline getirmek istediğim zaman ilk başta dediğim sorunla karşılaşıyorum. BIOS'da hiçbir şekilde ayar yapılmıyor OC sekmesinde. BIOS pilini çıkarıp yaklaşık 5 dakika bekleyip tekrar takmıştım bir etkisi olmamıştı.

Pili çıkarttığınızda sistem güçten çekili miydi? 30 saniye içerisinde bütün ayarlar standarta döner herhangi bir güç olmadığında.

En güncel BIOS sürümünü tekrar flashladım. Sorun çözüldü sanırım dediğiniz gibi voltaj dalgalanmaları yüzünden oluyordu.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…