Aynen öyle gpu kullanımı ani düştüğünde ani fps düşüşleri de yaşıyorum bu da canını sıkıyor insanın bu anlık dropları önlemenin bir çaresi yokmu?Ya arkadaşlar yapmayın Allah aşkına. GTX 1050 Ti cürmü ne ki Ryzen 3 1200 gibi bir işlemci onu besleyemeyecek ? Darboğaz durumu söz konusu bile değil büyük ihtimalle anlık droplar yiyorsunuz. Bende bile Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 var çok nadir de olsa GPU kullanımı 60'a kadar düşüyor sonra tekrar 99'a çıkıyor, bu genelde mekandan farklı bir mekana geçince oluyor anlık drop yani.
@Kiren dostum CS:GO ve LOL gibi oyunlar genellikle CPU oyunlarıdır ekran kartı çok kullandırmaz zaten o tür oyunlarda çok ekstra grafiklerde yoktur GPU kullanımı ortalama 40'larda gezer. Yani herhangi bir darboğaz yok.
Ryzen 3 daha güçlü bir işlemci diye biliyorum daha iyi bilen arkadaşlar vardır elbet. Bu konu kafanı karıştırmasın Darboğaz söz konusu değil.Yani şimdi bende ileride aynı parçalar ile sistem toplamayı düşünüyordum, bu durumda sizce Ryzen 3 1200 ve i3 8100'den hangisini almalıyım ?
Dostum öyle diyorsun fakat konu bildiğin gibi değil. Yabancı kanallarda aynı sistemin oyun testlerinde LoL ya da CS:GO da sabit 170 FPS aldığını gördüm. CPU ve GPU kullanımı kendini tam performansta kullanıyor. Ne bir hız aşırtma ne bir bios ayarı var. Fakat aynı sistem bende oyun başlarında 120 FPS, oyun sonlarına doğru 60'a kadar düşüyor. Ayrıca 15 ila 20 dakikada bir saniyelik takılmalar oluyor. Parçaları teknik servise gönderdim fakat sorun yok dediler. Umarım anlatabilmişimdir.Ya arkadaşlar yapmayın Allah aşkına. GTX 1050 Ti cürmü ne ki Ryzen 3 1200 gibi bir işlemci onu besleyemeyecek ? Darboğaz durumu söz konusu bile değil büyük ihtimalle anlık droplar yiyorsunuz. Bende bile Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 var çok nadir de olsa GPU kullanımı 60'a kadar düşüyor sonra tekrar 99'a çıkıyor, bu genelde mekandan farklı bir mekana geçince oluyor anlık drop yani.
@Kiren dostum CS:GO ve LOL gibi oyunlar genellikle CPU oyunlarıdır ekran kartı çok kullandırmaz zaten o tür oyunlarda çok ekstra grafiklerde yoktur GPU kullanımı ortalama 40'larda gezer. Yani herhangi bir darboğaz yok.
Dostum öyle diyorsun fakat konu bildiğin gibi değil. Yabancı kanallarda aynı sistemin oyun testlerinde LoL ya da CS:GO da sabit 170 FPS aldığını gördüm. CPU ve GPU kullanımı kendini tam performansta kullanıyor. Ne bir hız aşırtma ne bir bios ayarı var. Fakat aynı sistem bende oyun başlarında 120 FPS, oyun sonlarına doğru 60'a kadar düşüyor. Ayrıca 15 ila 20 dakikada bir saniyelik takılmalar oluyor. Parçaları teknik servise gönderdim fakat sorun yok dediler. Umarım anlatabilmişimdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.