Çözüldü Ryzen 3 1200 ve GTX 1050 Ti sistem darboğaz sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UmutCan10

Hectopat
Daha fazla  
Asus Phoenix GTX 1050 Ti ve AMD Ryzen 3 1200'lü sistem topladım. Watch Dogs'u MSI Afterburner ile denedim. Ultrada GPU kullanımı %100 olmuyor. FPS 40 - 50 civarı. Darboğaz mı söz konusu?

Çözüm
Arkadaşlar MSAA ayarları çözünürlük ayarının altında olduğu için hiç fark etmedim. Ultra'da değilmiş. Ultra'ya alınca düzeldi. Zaman zaman 80'lere düşse de genelde 98-99 kullanılıyor. Hepinizin vaktini çaldım. Kusura bakmayın.
Ben işlemci kaynaklı olduğuna inanmıyorum. Almadan önce bir sürü araştırma yaptım. Araştırma yaptığım yerlerde bir Allah'ın kulu da darboğaz olur demedi.

ETS 2 ve FIFA 18de değerler normal.

Watch Dogs'un optimizasyonuyla alakalı bir durum olabilir mi?

Ya arkadaşlar yapmayın Allah aşkına. GTX 1050 Ti cürmü ne ki Ryzen 3 1200 gibi bir işlemci onu besleyemeyecek ? Darboğaz durumu söz konusu bile değil büyük ihtimalle anlık droplar yiyorsunuz. Bende bile Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 var çok nadir de olsa GPU kullanımı 60'a kadar düşüyor sonra tekrar 99'a çıkıyor, bu genelde mekandan farklı bir mekana geçince oluyor anlık drop yani.

@Kiren dostum CS:GO ve LOL gibi oyunlar genellikle CPU oyunlarıdır ekran kartı çok kullandırmaz zaten o tür oyunlarda çok ekstra grafiklerde yoktur GPU kullanımı ortalama 40'larda gezer. Yani herhangi bir darboğaz yok.

Ya arkadaşlar yapmayın Allah aşkına. GTX 1050 Ti cürmü ne ki Ryzen 3 1200 gibi bir işlemci onu besleyemeyecek ? Darboğaz durumu söz konusu bile değil büyük ihtimalle anlık droplar yiyorsunuz. Bende bile Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 var çok nadir de olsa GPU kullanımı 60'a kadar düşüyor sonra tekrar 99'a çıkıyor, bu genelde mekandan farklı bir mekana geçince oluyor anlık drop yani.

@Kiren dostum CS:GO ve LOL gibi oyunlar genellikle CPU oyunlarıdır ekran kartı çok kullandırmaz zaten o tür oyunlarda çok ekstra grafiklerde yoktur GPU kullanımı ortalama 40'larda gezer. Yani herhangi bir darboğaz yok.
Aynen öyle gpu kullanımı ani düştüğünde ani fps düşüşleri de yaşıyorum bu da canını sıkıyor insanın bu anlık dropları önlemenin bir çaresi yokmu?

Yani şimdi bende ileride aynı parçalar ile sistem toplamayı düşünüyordum, bu durumda sizce Ryzen 3 1200 ve i3 8100'den hangisini almalıyım ?
Ryzen 3 daha güçlü bir işlemci diye biliyorum daha iyi bilen arkadaşlar vardır elbet. Bu konu kafanı karıştırmasın Darboğaz söz konusu değil.

Dostum öyle diyorsun fakat konu bildiğin gibi değil. Yabancı kanallarda aynı sistemin oyun testlerinde LoL ya da CS:GO da sabit 170 FPS aldığını gördüm. CPU ve GPU kullanımı kendini tam performansta kullanıyor. Ne bir hız aşırtma ne bir bios ayarı var. Fakat aynı sistem bende oyun başlarında 120 FPS, oyun sonlarına doğru 60'a kadar düşüyor. Ayrıca 15 ila 20 dakikada bir saniyelik takılmalar oluyor. Parçaları teknik servise gönderdim fakat sorun yok dediler. Umarım anlatabilmişimdir.

AC:4 Black Flagde denedim. Herşey ultra bi sıkıntı yok %100 olmuyo ama 90larda geziyo cpu kullanımı 30 50 arası. Drop yaşamıyorum. Watch dogsda sıkıntı var sanırım.

Dostum öyle diyorsun fakat konu bildiğin gibi değil. Yabancı kanallarda aynı sistemin oyun testlerinde LoL ya da CS:GO da sabit 170 FPS aldığını gördüm. CPU ve GPU kullanımı kendini tam performansta kullanıyor. Ne bir hız aşırtma ne bir bios ayarı var. Fakat aynı sistem bende oyun başlarında 120 FPS, oyun sonlarına doğru 60'a kadar düşüyor. Ayrıca 15 ila 20 dakikada bir saniyelik takılmalar oluyor. Parçaları teknik servise gönderdim fakat sorun yok dediler. Umarım anlatabilmişimdir.

E tamam işte aynı şeyi söylüyoruz darboğaz yok yani kendin bile söylüyorsun tam performansta kullanıyor diye. Zaten Ryzen 5 1200 gibi bir işlemci GTX 1050 Ti gibi bir kartı rahatlıkla besler. Sizin sıkıntınız anlık drop, yani yapmanız gereken bunun önüne geçmek. Bu her türlü sebeplerden olabilir.

Arkadaşlar MSAA ayarları çözünürlük ayarının altında olduğu için hiç fark etmedim. Ultra'da değilmiş. Ultra'ya alınca düzeldi. Zaman zaman 80'lere düşse de genelde 98-99 kullanılıyor. Hepinizin vaktini çaldım. Kusura bakmayın.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı