Ryzen 3 1200'nin 2-3 PIN'i yamuk olması sorun yaratır mı?

bakilerden

Decapat
Daha fazla  
Herkese selam. Yaklaşık 1 ay önce sistem dizmeye başlamıştım, ardından memlekete tatile gitmiştim. Ekran kartı hariç her şeyi almıştım, halen daha ekran kartı alamadım, ayrıca işlemci hariç her şeyi sıfır almıştım. Bugün işlemciyi inceledim 2-3 tane yamuk PIN'i var. Test etmeden almıştım, adam çalışan sistemden söktüm falan demişti. Şimdi ekran kartsız şekilde bilgisayarı çalıştırsa, soğutucunun falan fanı dönse bu işlemcide sorun olmadığını gösterir mi? Veya işlemcinin çalışıp çalışmayacağını nasıl anlarım? Çalışmazsa tamirciye götürmeyi düşünüyorum. Fikirlerinize açığım. Sizce yamuk pin sorun olur mu?

Herkese selam. Yaklaşık 1 ay önce sistem dizmeye başlamıştım, ardından memlekete tatile gitmiştim. Ekran kartı hariç her şeyi almıştım, halen daha ekran kartı alamadım, ayrıca işlemci hariç her şeyi sıfır almıştım. Bugün işlemciyi inceledim 2-3 tane yamuk PIN'i var. Test etmeden almıştım, adam çalışan sistemden söktüm falan demişti. Şimdi ekran kartsız şekilde bilgisayarı çalıştırsa, soğutucunun falan fanı dönse bu işlemcide sorun olmadığını gösterir mi? Veya işlemcinin çalışıp çalışmayacağını nasıl anlarım? Çalışmazsa tamirciye götürmeyi düşünüyorum. Fikirlerinize açığım. Sizce yamuk pin sorun olur mu?
Fotografları var mı? Bende işlemci aldığımda bir ergen arkadaş sorunsuz söktüm demişti ama aldığımda 4 pini yamultmuş ve ağızları kötü durumdaydı. 2 tanesi değişti, 2 tanesi düzeltildi.

@525623 Hocam telefonum çok kötü tam çekemiyorum fotoğraflarını tam köşeye denk gelenlerinden 2 veya 3 tanesi yamuk farklı köşelerde.

Arkadaşlar kendim düzeltmeyi denemek istemiyorum açıkçası, çünkü tam anladığım konular değil, bu konuda bilgisiz ve deneyimsizim. Önce bilgisayarcıya mı götüreyim yoksa bi denemeli miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı