Ryzen 3 1300X Overclock Yapma

serkanyet

Hectopat
Daha fazla  
Kısa süre önce yeni bir sistem topladım. Hem işlemci, hem RAM konusunda Overclock konusunda engin bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Sistem özellikleri
  • Anakart : MSI AMD B350M PRO-VDH AM4 Ryzen/Athlon DDR4 USB3 m.2 Micro ATX Anakart
  • İşlemci : AMD Ryzen 3 1300X 3.5 Ghz 8 MB AM4+ 65W İşlemci
  • HDD : Sandisk Ultra II 240GB 550MB-500MB/s Sata 3 SSD (SDSSDHII-240G-G25)
  • RAM : Kingston HyperX Fury Black 4GB 2400MHz DDR4 Ram (HX424C15FB/4)
  • KASA : Zalman R1-600LE 600W Siyah ATX Mid Tower Kasa
  • EKRAN KARTI : MSI RX550 AERO ITX 2G OC 2GB GDDR5 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
Stok fan ile biraz kurcaladım fakat pek sağlıklı olmadığını düşünerek zorlamadım.
Dün Dark Freezer X120 AM4 Ryzen fan siparişi verdim büyük ihtimalle bugün gün içerisinde elimde olacak ve akşam montaj işlemini gerçekleştireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram kisminda yapilicak sey belli destekledigi mhzlere cikarabilirsin ister xmp destegi ile ister el ile kendin. Bende ayni islemci ve anakarti kullaniyorum overclock icin konuyu takipteyim..

Dün akşam yeni gelen soğutucu montajını yaptım.işelmciyi 4.00 ghz voltaj degerini 1.4 volta çektim yaptığım testlerde full yükte max 71 dereceye çıktı.Ramide xmp desteğini açtım manuel olarak 3000mhz sabitledim.şuana kadar herhangi bir sıkıntı görmedim

Peki bu görüşünü dikkate alıcagım.Yha aslında cokta overclock gerekli değil anakart kendisi zaten işlemciyi 3.70 ghz kadar yükseltio.

Peki bu görüşünü dikkate alıcagım.Yha aslında cokta overclock gerekli değil anakart kendisi zaten işlemciyi 3.70 ghz kadar yükseltio.
Aynen bendede aynı anakart var yalnız kafama takılan bıse var benımde hanı su anakartta olan genie4 özelligiyle ilgili şimdi bunu açinca 3,70 benm ryzen 1300x de dogru ama bunu actıgım zaman normalde 3,80 cıkan ghz bu sefer sabıt 3,70 de kalmıs oluyor bende o yuzden acmıyorum bunu cpu z den gorebılıyorum bı cok defa denedım o yuzden sımdılık bana acmak sacma gelıyor 3,80 sabıtlese okey olucam zaten islemci 3,5 ve 3,8 arası calısıyor sureklı bunu acıp 3,70de tutmak bana manasız geldi..

Aynen bendede aynı anakart var yalnız kafama takılan bıse var benımde hanı su anakartta olan genie4 özelligiyle ilgili şimdi bunu açinca 3,70 benm ryzen 1300x de dogru ama bunu actıgım zaman normalde 3,80 cıkan ghz bu sefer sabıt 3,70 de kalmıs oluyor bende o yuzden acmıyorum bunu cpu z den gorebılıyorum bı cok defa denedım o yuzden sımdılık bana acmak sacma gelıyor 3,80 sabıtlese okey olucam zaten islemci 3,5 ve 3,8 arası calısıyor sureklı bunu acıp 3,70de tutmak bana manasız geldi..
işlemcinin
Max Boost Clock hızı 3.7GHz zaten nasıl 3.8 çıkıyor onu anlamadım

işlemcinin
Max Boost Clock hızı 3.7GHz zaten nasıl 3.8 çıkıyor onu anlamadım
3.5 GHz baz frekansa ve 3.7 GHz turbo hızlara sahip olan 1300X işlemcisi, XFR teknolojisi sayesinde bilgisayardaki soğutma sisteminin performansına bağlı olarak 3.9 GHz seviyesine otomatik olarak çıkabiliyor. Googledan araştırırsan bulabilirsin.

3.5 GHz baz frekansa ve 3.7 GHz turbo hızlara sahip olan 1300X işlemcisi, XFR teknolojisi sayesinde bilgisayardaki soğutma sisteminin performansına bağlı olarak 3.9 GHz seviyesine otomatik olarak çıkabiliyor. Googledan araştırırsan bulabilirsin.
merhaba dostum,

bunun için bios üzerinden yapmam gereken ayarları detaylı şekilde paylaşırmısın rica etsem?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı