Ryzen 3 1300X sistemde FPS düşük

Xandery

Hectopat
Merhaba,
Kısaca bilgisayarımın özellikleri:
  • 4 GB+4 GB RAM.
  • 1TB WD HDD.
  • GTX 1060 3GB Windforce o.c.
  • Ryzen 3 1300X 3.5GHz.
  • Gigabyte A320M DS2 anakart.
  • 650W PSU.

Bilgisayarı ilk aldığımda CS:GO full ayarlar 1080p'de FPS 250-200'den aşağı düşmüyordu.
Gerekli tüm driverler ve BIOS vs güncel.
Buna rağmen artık aynı ayarlarda 90-150 FPS civarı oluyor.
Bilgisayar inanılmaz derecede ısınıyor sanki saç kurutma makinesi kadar sıcak hava çıkıyor.
CS:GO'yu örnek olarak verdim aynı şekilde FPS kaybı bütün oyunlarda geçerli.
Gerekli bilgiler: Bilgisayar 3 yaşında, termal macun değiştirilmedi-yenilenmedi.
Bazen saniyelik jack takıp çıkartma sesi gibi bir sesle birlikte saniyelik olarak ses gidip geliyor.
Başta sadece kulaklıkta sorun var sanıyordum ancak uzun süre testten sonra PC'den kaynaklandığını algıladım,
Bilgisayara temiz kurulum yaptım, format attım Windows10 tüm güncelleştirmeler ile güncel.
OEM key ile aktif, crackli Windows değil.
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Tahminim: Termal macunun kuruması ile işlemcinin ısınması ile birlikte oluşabilir mi bu sorunlar? Çok fazla bilgim yok ya da anakart arızalı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Kısaca bilgisayarımın özellikleri:
  • 4 GB+4 GB RAM.
  • 1TB WD HDD.
  • GTX 1060 3GB Windforce o.c.
  • Ryzen 3 1300X 3.5GHz.
  • Gigabyte A320M DS2 anakart.
  • 650W PSU.

Bilgisayarı ilk aldığımda CS:GO full ayarlar 1080p'de FPS 250-200'den aşağı düşmüyordu.
Gerekli tüm driverler ve BIOS vs güncel.
Buna rağmen artık aynı ayarlarda 90-150 FPS civarı oluyor.
Bilgisayar inanılmaz derecede ısınıyor sanki saç kurutma makinesi kadar sıcak hava çıkıyor.
CS:GO'yu örnek olarak verdim aynı şekilde FPS kaybı bütün oyunlarda geçerli.
Gerekli bilgiler: Bilgisayar 3 yaşında, termal macun değiştirilmedi-yenilenmedi.
Bazen saniyelik jack takıp çıkartma sesi gibi bir sesle birlikte saniyelik olarak ses gidip geliyor.
Başta sadece kulaklıkta sorun var sanıyordum ancak uzun süre testten sonra PC'den kaynaklandığını algıladım,
Bilgisayara temiz kurulum yaptım, format attım Windows10 tüm güncelleştirmeler ile güncel.
OEM key ile aktif, crackli Windows değil.
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Tahminim: Termal macunun kuruması ile işlemcinin ısınması ile birlikte oluşabilir mi bu sorunlar? Çok fazla bilgim yok ya da anakart arızalı olabilir mi?
Kasanın genel olarak ısınması ekran kartından oluyor msi afterburner ile sıcaklık değerlerini paylaşır mısın?

Pc de oyun yok ise ekran kartını furmark ile de test edebilirsin
Merhaba ancak gelebildim. Kusuruma bakmayın.
Pubg için işlemci sıcaklığı 22. dakikalarda 61-65 derecelerde sabit
Grafikler ultra ayarlarda GPU Sıcaklığını takip ettiğim kadarı oyun başında 72 dereceydi, her 1 dakikada 1 derece artarak 82 dereceye geldi.
GPU kullanımı sabit %98 civarlarında ilk başta bottleneck mi oluyor diye düşündüm
Oyun başlarında ara ara bi çakılmalar oluyor.
işlemcim %100 - %98 ini kullanıyor aynı şekilde.

Merhaba ancak gelebildim. Kusuruma bakmayın.
Pubg için işlemci sıcaklığı 22. dakikalarda 61-65 derecelerde sabit
Grafikler ultra ayarlarda GPU Sıcaklığını takip ettiğim kadarı oyun başında 72 dereceydi, her 1 dakikada 1 derece artarak 82 dereceye geldi.
GPU kullanımı sabit %98 civarlarında ilk başta bottleneck mi oluyor diye düşündüm
Oyun başlarında ara ara bi çakılmalar oluyor.
işlemcim %100 - %98 ini kullanıyor aynı şekilde.
Değerler çokda kötü değil windows un oyum modu falan var onları açmayı denedin mı ve avast,driver booster tarzı programlar kullandın mı

Güç modu yüksek performansta.
Uzun kullanım 1-2 saatlik pubg den sonra,
Gözlemlerime kadar Gpu pubg yüksek ayarlarda sabit "78" dereceyi geçmedi,
İşlemci beni şaşırtıyor yük altında 64 dereceyi geçmedi %100-%99 kullanılıyor
Oranları iyi takip ettiğim için sanırım bir şeyin farkına vardım..
GPU Kullanımı anlık olarak çakılıyor. bu çakılmalardan dolayı sanıyorum ki fps drop yaşıyorum
Yaşadığım sorun tam olarak fps düşüklülüğü değil. FPs drop yaşamam.
Çünkü, orta-yüksek grafiklerde sisteme göre 55-85 fps civarı gidip geliyor ancak bazen 40 fps ye ani çakılıp hemen artıyor. sanıyorum bunu çözmeliyiz
fps drop harddiskten kaynaklı olabilir mi bunu nasıl test edebiliriz mesela ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı