Başlıkta da belirttiğim gibi eski halinde sistemin açılma hizi ortalama 10 saniye civarındayken şimdi güç tusuna bastığım andan sistemin açılışına kadar 40-45 sn geçiyor sebebi nedir?
SSD kullanmıyorum harddisk var sadece ve önceki sistemde olan harddiskin aynısı takılı, güç tuşuna bastığım andan itibaren kafadan 5-10 sn arası görüntü de gelmiyor.
Nasıl düzeltebilirim, önerilerinizi bekliyorum.
(Dipnot; Windows build'i dahi aynı.)
SSD şart tabii ki ama konuda anlatılana göre okurumuz eskiden de HDD kullanırken bu kadar yavaş açılmıyormuş. Yani sorunları para ile çözmek yerine teknik konuya da bakmak lazım. Yoksa ben her konu açana 200 TL'lik masraf çıkartırım, sorun değil
Yalnız HDD ile 10 saniyede açılıyor olması bana pek muhtemelmiş gibi gelmiyor. Acaba eskiden Windows'u tamamen kapatmak yerine, farkında olmadan uykuya falan mı alıyordunuz?
Yalnız HDD ile 10 saniyede açılıyor olması bana pek muhtemelmiş gibi gelmiyor. Acaba eskiden Windows'u tamamen kapatmak yerine, farkında olmadan uykuya falan mı alıyordunuz?
Oncelikle hayir çoğu uygulamayi ve hizmeti açılış için kapatmam yetiyordu 10-15SN gibi bir surede açılıyordu lakin bu sistemde bios logosunun gelmesi bile 10 saniyeden fazla sürüyor ve bu sistemi alıp Windows kurar kurmaz başlangıçta açılan gereksiz seyleri kapadım eşit şartlarda yavaş açılıyor.
SSD şart tabii ki ama konuda anlatılana göre okurumuz eskiden de HDD kullanırken bu kadar yavaş açılmıyormuş. Yani sorunları para ile çözmek yerine teknik konuya da bakmak lazım. Yoksa ben her konu açana 200 TL'lik masraf çıkartırım, sorun değil
Öncelikle çabanız için çok teşekkür ederim lakin denediğim ve bildiğim bir yöntemdi lakin sonuç alamadım maalesef bundan da, bana sorun BIOS ile ilgili gibi geliyor yani bilmiyorum açılırken bile o kadar saçma açılıyor ki UEFI kurulum olduğu için Windows yerine Gigabyte logosu ile açılıyor. Dönen görsel geç geliyor geldikten bir süre sonra Gigabyte'ın logosu gidiyor sonra 10FPS gibi bir görüntü oluşuyor. Cidden anlamış değilim.. Yardımcı olabilecek kimse yok mu bir çözüm bulamadım bu saçma soruna. Yani güç tuşuna bastıktan 10SN sonra görüntü gelmesi nedir yahu.
Not olarak belirteyim sistemin performansında bir sorun yok açılış tam baş ağrısı.