Ryzen 3 1300X ve GTX 1050 Ti sistem düşük FPS sorunu

KiracAta

Hectopat
Daha fazla  
Benim sorun mudur bilmem ama sistemimle ilgili bir memnuniyetsizliğim var. Yeni bilgisayar topladım heyecanla ve LoL yükledim su an sadece. En yüksek ayarlarda 1080p çözünürlükte 50 70 arasına kadar FPS düşüşleri alıyorum, ortalama 80 civarı. Bu hiç normal gelmiyor bana.
Sistem özellikleri;
  • AMD Ryzen 3 1300X işlemci.
  • Team Elite 8 GB 2133 MHz RAM tek kanal
  • MSI A320M Gaming Pro anakart
  • Asus ROG Strix GTX 1050 Ti ekran kartı
  • Aerocool KCAS 600w 80+ güç kaynağı
  • Seagete Barracuda 7200 rpm 1 TB hard disk
  • Kingston 120 GB SSD
  • Windows 10 Pro 64 bit

Son düzenleyen: Moderatör:
LOL ve Black OPS 3 hocam.
LOL de sıcaklıklar işlemci 55 civarı. Ekran kartı 35 neredeyse sabit. Kullanımlar, ekran kartı icin %30 40 arası, işlemci icin %67 80 arası.
Black OPS için sıcaklıklar yaklaşık aynı. Ekran kartı %40 60 arası kullanımda, işlemci %96 ile %104 arası. Normalde 50 60 FPS oynatıyor ama bir patlama vs olduğunda 2 ye 3 e düşüyor. Hatta dün kendini kilitledi dondu kaldı, bilgisayar hiçbirşeye tepki vermedi. Ayrıca şunları da söylemeyi unuttum belki önemlidir. LOL de item sayfasını açtığımda FPS direkt 10 20 arasına düşüyor en yüksek ayarlarda da aynı en düsük ayarlarda da. Ayrıca dikkatimi çeken birşey oluyor. Aşagıda görev yöneticisinden kontrol etmek icin açık bırakıyorum bazen sorunu anlamak adına. LOL de kontrol etmek icin asagıya atarken tam geçiş sırasında işlemci %98 i buluyor 2 sn sonra yeniden 50 60 lara düşüyor. Ve performans takibi yaparken tek parça gösteriyor işlemciyi. İş parçalarını göster dediğimde 4 e bölünüyor ama hepsi tamamen aynı kullanım yüzdesiyle tamamen aynı grafikle çalışıyor. Yani sanki tek çekirdek gibi.

Tek çekirdek performansı deniyor ona oyunlarda. Xbox DVR kapalı mı ? Bazı sistemlerde droplara yol açıyor.

Bilmiyorum hocam ama kapalı diye hatırlıyorum ben. İşteyim eve gidince akşam daha net söyleyebilirim. Hocam tek çekirdek performansı çekirdeklerin ayrı ayrı çıktıkları performans değeri değil mi? Veya bir çekirdek hep daha fazla çalışıyor ben hep öyle görmüştüm cahilliğimi bagıslayın. CPU özellikle bu işlemci de LOL gibi bir oyunda 80 lere çıkması diğer oyunda sürekli 95 üstünde olup da ekran kartının 40 ı geçmemesi hiç normal değil. Sanki eski nesil Pentium kullanıyor gibi hissediyorum

Sorun anakartta olabilir. A320 lerde oyun oynanamıyor. Ama LOL ile alakalı da olabilir.

Kapattım hocam. Güç ayarlarını AMD nin seçeneğine getirdim. Hala cok kasıyor. Bellek birleştirme çalışıyor CPU da oyundan sonra. Hata ayıklama birşeyi çalışıyor. Görev yöneticisinde sanallastırma devre dışı. BİOS ta aktif. Dikkatimi çeken Windows ta kasıyor birşey açarken alta atarken. Mesela atıyorum bir dosya açacağım ilk açma aşamasında %100 ü buluyor resim dosyası bile olsa 1 5 sn arası sonra düşüyor.

Dostum anakarttan diyenlere bakma sakın. Allah aşkına anakarttan FPS mi düşer ya? Bozuk olsa zaten görüntü gelmez. Ayrıca A320M ile birsürü oyun test videosu var sallamayın o anakartla oyun oynanmaz diye. LOL'dende olamaz bu sistem 120-130 FPS verir LOL'de.

i5 650 ve GTX 1050 Ti gibi ilginç bir sistemim var. Buna rağmen işlemciyi ne kadar yerden yere vursalarda forumda böyle ilginç hatalar almadım. Oynatmaz dedikleri oyunlari bile FHD olarak oynuyorum. Senin sorununa gelirsek aynı olay farklı bir sistemde başıma gelmişti işlemcinde problem var gibime geliyor. Deneme imkanın varsa alabileceğin bir tanıdık varsa işlemcini değiştirip denemeni öneririm. Sorunu o şekilde çözdüm. i5 650 o kadar yüksek kullanımları LOL'de göstermiyor bütün ayarlar açık olmasına rağmen. Bence işlemcinde sorun.

Hocam ben de sanmıyorum öyle olduğunu. Son bilgileri paylaşayım. Benchmarkları yaptım tüm parçalar cok iyi çalışıyor. HDTUNE ile tarattım hiçbir sıkıntı yok. En son format attım BİOS u tekrar yükledim. Sürücüleri tekrar kurdum. Aynı sorun devam ediyor. Stabil degil. Black OPS 3 girdim girerken 1 FPS ye düşüyor. Giriyorum 70 FPS de oynuyorum baya normal bir şekilde. Efekt olan bir sahne oluyor CPU %100 e fırlıyor FPS 1 2 ye düşüyor. Baktım işlemci sürekli 90 ın üzerinde çalışıyor ekran kartı ortalama 43

Dediğinize göre darboğaz yaşıyorsunuz hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Ekran kartını çalıştırmanız lazım ayarları yükselttiniz mi?

1080p en yüksek ayarlarda oynuyorum. Darboğaz olacağını düşünmüyorum sistem öyle davranıyor. Masaüstünde herhangi bir dosya açtığımda örneğin bir resim bile olsa ilk açılırken %96 lara çıkıyor işlemci açılınca %5 e düşüyor. Masaüstü bile kasıyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…