Ryzen 3 1300X ve GTX 1050 Ti sistem düşük FPS sorunu

KiracAta

Hectopat
Daha fazla  
Benim sorun mudur bilmem ama sistemimle ilgili bir memnuniyetsizliğim var. Yeni bilgisayar topladım heyecanla ve LoL yükledim su an sadece. En yüksek ayarlarda 1080p çözünürlükte 50 70 arasına kadar FPS düşüşleri alıyorum, ortalama 80 civarı. Bu hiç normal gelmiyor bana.
Sistem özellikleri;
  • AMD Ryzen 3 1300X işlemci.
  • Team Elite 8 GB 2133 MHz RAM tek kanal
  • MSI A320M Gaming Pro anakart
  • Asus ROG Strix GTX 1050 Ti ekran kartı
  • Aerocool KCAS 600w 80+ güç kaynağı
  • Seagete Barracuda 7200 rpm 1 TB hard disk
  • Kingston 120 GB SSD
  • Windows 10 Pro 64 bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğinize göre darboğaz yaşıyorsunuz hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Ekran kartını çalıştırmanız lazım ayarları yükselttiniz mi?
Yanlış anlaşılmasın şimdi bir kaç arkadaş o işlemci darboğaz yapmaz falan diye kıyameti koparmasın evet yapmaz farkındayım. Dediginiz hata darboğaz hatası oluyor genelde ondan öyle söyledim. Dediğinize göre dediğim kısım onunla alakalıydı. Ben yinede farklı bir işlemci ve ekran kartı denemeniz taraftarıyım.

Hocam deneyecek imkanım yok ki. Dün benchmarkları yaptım CPU ya mükemmel not veriyor. En düşük SSD notu onu da taradım bir sıkıntısı yok. Aslında benim kafamda bir iki ihtimal kaldı sizinle paylaşayım. 1: Windows yazılımsal kaynaklı. 2: Bulamadığım bir virüs olabilir. 3: PSU gücü tam zamanında doğru bir şekilde paylaşamıyor olabilir. 4: Anakart veri yollarında bir yavaşlık vs olabilir. Son ihtimal kablolar. Evin hat değerleri. Aslında diğer tüm olasılıkları eledim simdi nasıl bir yol izlemem gerekir.

Windows 10 kullandığınızı varsayarak söylüyorum 1 kereye mahsus sisteme windows 7 kurup deneyin baktınız herhangi bir sorun gözükmüyor. Windows 10 un farklı versiyonuyla deneme yapın. Temiz kurulum yaptığınızı söylüyorsunuz virüs bulaşma riski biraz daha pasif diğer olasılıklara göre.

Tamam FPS ye etkisi yok ama o anakartla oyun oynanmaz.

İşletim sistemi güncel. Orjinal. Ben de öyle düşünüp baska Black OPS 3 yükledim onda daha da kötü normal olarak 60 70 fps en yüksek ayarlarda oynarken küçük bir efektte işlemci %100 oluyor. Fps 1 2 ye düşüyor. Açılış menüsü animasyonunda da aynı şekil. Ortalama ekran kartı kullanımı %47 işlemci kullanımı %97. Bir saatlik test sonucu bu oyundaki. CPU çekirdekleri en yüksek biri 67 biri 53 biri 47 biri 73 derece

Son düzenleme:
Hala cevap bulamadınız mı? Eğer bulursanız bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

@KiracAta dostum bir çözüm bulabildin mi?

Benzer sorunlar bende de var bir çözüm üreten daha internet ortamında bulamadım.
sistemim imzada yazıyor. Özellikle PUBG de FPS düşmemesine rağmen takılmalar oluyor özellikle oyunun ilk 3 5 dakikasında meydana geliyor.

Kardeşim aynı sorun bendede var gta 5 witcher 3 far cry 5 de 60 fps alırken bile ilerlerken takılmalar ve sanki kaplamalarda sorun varmış gibi rahatsız edici bir durum var 1050 ti 1300x kullanıyorum bende

Şuanda bende bir sorun yok güncellemelerle mi düzeldi yoksa nasıl tam olarak anlamadım ama gayet akıcı şuanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…