Ryzen 3 1300X ve RX 580 sistem ısınma sorunu

PietroMaximoff

Decapat
Merhaba sevgili arkadaşlar öncelikle bahsedeceğim konu aslında bir sorun olmayabilir. Ancak ben sorun olduğu sanmış da olabilirim. Bu nedenle yardımınızı bekliyorum. Öncelikle bende bu kasa var. AMD 1300x işlemci ve MSI Armor RX580 ile kullanıyorum. İşlemci 3,90 GHz'e overclock halde. Bazı oyunlarda kasanın yan tarafına elimi koyduğumda ve özellikle öndeki fanlardan ortadakine yakın kısımda cama dokunduğumda aşırı sıcak olduğunu hissediyorum. İşlemcim oyunlarda 80 dereceyi rahatlıkla buluyor ve geçiyor(grafikler genelde yüksek ve ultra oyunlarda. Mesela Overwatch, Forza Horizon 4 gibi) Ekran kartı da 80 dereceyi buluyor ve yine bazen geçiyor. PSU'da bir tane, ekran kartının 2, işlemcinin stok fanı ve kasanın önündeki 3 fanı da hesaba katınca(+egzoz fan) kasada bir sürü fan var. Bu halde neden bu kadar ısınıyor?

Yük altında donanımdaki ısının normal olduğunu söyleyeceğinizi var sayarak. Kasanın camlarındaki ısınma normal mi? Kasadaki hava akışının doğru sağlanması adına sanırım içeri doğru üfleyecek ek bir fan takmam için yer yok. Fakat içeride oluşan sıcak havanın dışarı atılmasını sağlayacak bir 120 ya da 240mm'lik fan alıp üst kısıma/kasanın tepesine mi taksam diye düşündüm, üst kısımda yer var. Ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı