Ryzen 3 2200G-1050Ti nasıl olur?

• Konuyu başlatan lucha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 6.673
Senin ekran kartın varmış madem almışken en az R5 1500x veya 1600-1600x alman mantıklı olur
Ryzen alacaksan anakartı kesinlikle şu modeli almalısın.Ucuz ama iş yapar cinsten
MSI B350M PRO-VDH AMD B350M Soket AM4 DDR4 3200MHz OC HDMI/DVI M-ATX Anakart | ITOPYA
4 slot RAM ve M2 desteği var ölü yatırım olmasın anakart.
Ryzen 1600 almanı öneririm 800 TL ye yanınada 8 gb RAM 500 TL ye 400 TL anakart toplam 1700 yapar

İntel sistem kurmak istersen i3 8100 550 TL en ucuz Z370 anakart oda 500-550 ve 8 gb RAM de 500 dersek 1500 TL ye yırttabilirsin. Ama sistem i3 güzel olmaz bunuda almışken i5 8400 almak lazım bu sistemde 1750 TL lere gelir. 1-2 ay daha dişini sık gerekirse 1700 TL kadar toplayıp sistem almanı öneririm. Veya taksitlendirip elindeki parçaları 400-500 e satıp aradaki farkı kapatabilirsin.

Son olarak Nanokatalog tan stokta olmayan bir ürünü almanı önermem gelmesi flan işkence olur sana.

Senin ekran kartın varmış madem almışken en az R5 1500x veya 1600-1600x alman mantıklı olur
Ryzen alacaksan anakartı kesinlikle şu modeli almalısın.Ucuz ama iş yapar cinsten
MSI B350M PRO-VDH AMD B350M Soket AM4 DDR4 3200MHz OC HDMI/DVI M-ATX Anakart | ITOPYA
4 slot RAM ve M2 desteği var ölü yatırım olmasın anakart.
Ryzen 1600 almanı öneririm 800 TL ye yanınada 8 gb RAM 500 TL ye 400 TL anakart toplam 1700 yapar

İntel sistem kurmak istersen i3 8100 550 TL en ucuz Z370 anakart oda 500-550 ve 8 gb RAM de 500 dersek 1500 TL ye yırttabilirsin. Ama sistem i3 güzel olmaz bunuda almışken i5 8400 almak lazım bu sistemde 1750 TL lere gelir. 1-2 ay daha dişini sık gerekirse 1700 TL kadar toplayıp sistem almanı öneririm. Veya taksitlendirip elindeki parçaları 400-500 e satıp aradaki farkı kapatabilirsin.

Son olarak Nanokatalog tan stokta olmayan bir ürünü almanı önermem gelmesi flan işkence olur sana.
Yani şuan alacağım R3 bir sistem pek bir fps artışı sağlamaz diyorsunuz. Banada öyle geliyor. Almışken R5 bir sistem daha çok işimi görür. Sizce i5 bir sistem mi daha mantıklı olur yoksa R5 bir sistem mi ?

Şuan için Ryzen bir sistem hem daha ucuz hemde daha ileriye dönük olur. Z370 anakartlar pahalı olduğu için ve İntelde yeni nesil de soket yapısı değişirmi değişmez mi bilinmediğinden. Ama FPS çok önemli dersende intel daha ön planda oluyor.
Sen genede az sabret ve Ryzen 5 1600 kaliteli bir B350 anakart (çift m2 li daha kaliteli ve gösterişli üst sınıf ) ve 8-16 GB RAM alabileceğin bütçeye ulaştımı bilgisayarını yenile.

Şuan için Ryzen bir sistem hem daha ucuz hemde daha ileriye dönük olur. Z370 anakartlar pahalı olduğu için ve İntelde yeni nesil de soket yapısı değişirmi değişmez mi bilinmediğinden. Ama FPS çok önemli dersende intel daha ön planda oluyor.
Sen genede az sabret ve Ryzen 5 1600 kaliteli bir B350 anakart (çift m2 li daha kaliteli ve gösterişli üst sınıf ) ve 8-16 GB RAM alabileceğin bütçeye ulaştımı bilgisayarını yenile.

Çok teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım. Sizce 1500X ile 1600 arasında çok bir fark olur mu ilerde hangisini tercih etmeliyim ?

iPhone cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Çok teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım. Sizce 1500X ile 1600 arasında çok bir fark olur mu ilerde hangisini tercih etmeliyim ?

Aradaki fiyat farkı düşük fakat performans farkı fazla. Ben 1500X aldım GTX 1060 6GB ile hiç bir darboğaz ve sıkıntı olmadan kullanıyorum ama ileride yapacağım yükseltmeler için keşke 1600 alsaydım diyorum. O kadar az fiyat farkına değen bir performans farkı olduğunu gösteriyor testler.

İllahaki performans farkı olur üst modeli sonuçta. Zaten aralarında fiyat farkı çok değil 50 TL için 1500x almamak lazım. Hatta geçen kampanya vardı mesela 1600x 819 TL iken 1600 860TL idi . Her zaman işlemci ve Ekran kartı alırken alabileceğinin en iyisini alacaksın performansı en büyük etkileyen bu iki parça.

İllahaki performans farkı olur üst modeli sonuçta. Zaten aralarında fiyat farkı çok değil 50 TL için 1500x almamak lazım. Hatta geçen kampanya vardı mesela 1600x 819 TL iken 1600 860TL idi . Her zaman işlemci ve Ekran kartı alırken alabileceğinin en iyisini alacaksın performansı en büyük etkileyen bu iki parça.

Peki sizce parçaları ikinci alsam bir sıkıntı yaşar mıyım ? Daha uyguna geliyor fiyat olarak.

Kasa olarak Everest Range-7 kullanıyorum bir sıkıntı olur mu ? PSU filan yeterli mi ?

Peki sizce parçaları ikinci alsam bir sıkıntı yaşar mıyım ? Daha uyguna geliyor fiyat olarak.
İkinci alsam dediğin 2. El almak heralde. Uygun fiyata yakın çevrende bulursan 2. el uygunda şehir dışındaki ürüne nasıl güvenecen o kadar para verip alacan 3-5 ay sonra bozulursa ne yapacan hep kafanda bir soru işareti kalır sıfır almak en iyisi bence.
Kasa olarak Everest Range-7 kullanıyorum bir sıkıntı olur mu ? PSU filan yeterli mi ?
Everest Range-7 Peak-650W Siyah 2*12Cm Kırmızı Fan Usb 3.0 Fiyatı
Dediğin kasa şu heralde malzeme kalitesi görünüş ve güç kaynağı olarak biraz tırt bir ürün galiba 650 W güç kaynağı var ama +80 bronz sertifikası flan yok genede işini görebilir elinde zaten varsa.

kardeş arkadaşların dediği doğru 2. el e nasıl güvenebileceksin bana kalırsa tek 2. el alınabilecek parça ram oda zaten kimse yeni sağlam ürününü satmıyor alacağın ram min 2133 mhz (2400, 2667, 2800, 3000 veya 3200 mhz de olabilir de onları hiç sağlam olupta satan görmedim satanlarda sıfır fiyatı gibi satıyor)ve 8 gb ddr 4 olacak adamın elinde varsa çok uçuk bir insan değilse satmaz diye düşünüyorum.
kasa tabiki çok önemli soğutucuların her ne kadar iş yapsa da asıl temel soğutma kasada oluyor. Yeni alacak olsan everest alma derdim. ama sende zaten var olduğu için gittiği yere kadar kullan derim. güç kaynağı başka arkadaşların belirttiği gibi 650 w ise güç ihtiyacını karşılar ancak ne kadar fatura getirir orasının bilemem :D ancak kısa vadede para harcamanı engeller ilerde sertifikalı bi güç kaynağı ile değiştirirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı