Ryzen 3 2200G 3.7 GHz'ye OC Yapma

wOBUNAGA

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar bende Ryzen 3 2200G işlemci var. Peki ben bunu 3.5 GHz den, 3.7 GHz'ye çıkarırsam; oyunlar da bir değişiklik yaşar mıyım veya işlemcinin ömrü kısalır mı? Overclock yapmamı önerir misiniz?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Ekran kartınızın ne olduğuna göre değişir sistem özelliklerinizi yazarsanız yardımcı olabilirim. Voltaj ayarları ile oynamadığınız sürece Hız Aşırtma'nın bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.

İyi geceler dilerim.

Merhaba,

Ekran kartınızın ne olduğuna göre değişir sistem özelliklerinizi yazarsanız yardımcı olabilirim. Voltaj ayarları ile oynamadığınız sürece Hız Aşırtma'nın bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.

İyi geceler dilerim.
Merhabalar geç cevap için çok üzgünüm. Sistemin hemen linkini atayım :
Asus Ceberus 1050 TI Advanced
Ryzen 3 2200g (3.5Ghz) oc
600w 80 plus PSU
120gb SSD
8gb ram (1x8)
1tb harddisk
Aklıma bunlar gelebildi unuttumğum birşey olduysa söyleyiniz.

Merhabalar, geç cevap için çok üzgünüm. Ryzen 3 2200g'nin kendi CPU fanı yeterli kalırmı ?
ryzen master ile 3.5 iken 3.6 yapıp ısı değerlerini kontrol edip değerler normal ise 3.7 yapıp tekrar kontrol sağlayıp öğrenebilirsiniz. Oyun içerisinde ise Msi Afterburner ile kontrol edebilirsiniz 80-85 derecenin üstüne çıkıyorsa bakır borulu bir hava soğutma fanı almak yararına olacaktır, veyahutta biostan işlemci fanını daha yüksek devirde çalıştırarak sıcaklığı sabitlemeye çalışabilirsiniz.

ryzen master ile 3.5 iken 3.6 yapıp ısı değerlerini kontrol edip değerler normal ise 3.7 yapıp tekrar kontrol sağlayıp öğrenebilirsiniz. Oyun içerisinde ise Msi Afterburner ile kontrol edebilirsiniz 80-85 derecenin üstüne çıkıyorsa bakır borulu bir hava soğutma fanı almak yararına olacaktır, veyahutta biostan işlemci fanını daha yüksek devirde çalıştırarak sıcaklığı sabitlemeye çalışabilirsiniz.
Değerli fikrin için teşekkür ederim İstanbul'a döndüğümde inşallah ayarlıyacağım.

Tekrar merhaba,

Kullandığınız ekran kartı ile Hız Aşırtma yapmanızın size bir avantajı olacağını sanmıyorum. Ayrıca kendi soğutması yeterli olacaktır. Sıcak yaz aylarında Hız Aşırtma yapıp sisteminizi boşuna üzmeyin. Ama illa yapıcam diyorsanız 3.7 GHz hız değerlerinde de bir sorun yaşamazsınız. Sıcaklık değerlerini Hız Aşırtma sürecinde düzenli olarak kontrol edin.

İyi günler dilerim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı