Ryzen 3 2200G O.C nasıl yapılmalı?

muhammetaci

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
362
Çözümler
2
Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi Ryzen 3 2200G CPU'ma overclock yaptım. Fakat ilk bilgisayarı ilk açma denememde hiç açılmadı, USB'lere bile güç vermedi. Sonra kapatıp tekrar açtım, USB'lere güç verdi ama görüntü gelmedi. 3. Denememde görüntü geldi, Windows başlamadı, dönüp durdu. 4. Denememde sorun gidere attı, güvenli modda başlattım, açıldı. Ama RX570 ekran kartım devrede değildi. Ne alaka anlamadım yardımcı olabilir misiniz? Tekrardan BIOS'a girip eski haline döndürdüğümde sorunsuz açıldı.

İkinci bir sorum var. BIOS sürümüm F3 ve üstüne 5 6 sürüm BIOS güncellemesi geldi. Güncellemeyi yapıyorum, Windows yine aynı şekilde çok geç alıyor. (Güvenli modda açmayı denemedim)

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
sistem:
Anakartım: Gigabyte B450M S2H.
CPU: Ryzen 3 2200G.
RAM: Corsair vegance 3000MHz 8 GB RAM.
Ekran kartı: MSI RX 570 Armor 4 GB.
PSU Frisby 650W (kasa ile beraber ve memnunum)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock'u abartmış olabilirsiniz. Anakart O.C.'a müsait olsa da X470 değil sonuçta işlemciyi köklememelisiniz bence. İşlemci aşırı ısındığı için kendini korumaya almıştır muhtemelen. Bilgisayarda haliyle açılmamıştır. Overclock'u yapar yapmaz kapandıysa da kademeli kademeli arttırın. BIOS olayını bilmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı