Ryzen 3 2200G sistem performansı

Yer
System32
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Artık çok eskiyen bilgisayarım beni ciddi şekilde yavaşlattığı için yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Öyle çok büyük beklentilerim ve isteklerim yok. Sadece klasik bir öğrencinin işini görecek bir şey olmasını istiyorum. PowerPoint sunumları yapmak, video izlemek, 1024x768 çözünürlükte orta ayarlarda CS:GO oynamak, Camtasia Studio 8 den çok kaliteli olmayan videolar oluşturmak gibi şeylerde kullanacağım. Yani öyle pc gücü isteyen şeylerle pek işim yok. Kafamdaki sistemin yeterli olup olmayacağını merak ediyorum.
* Ryzen 3 2200G -> 570TL
* MSI A320M PRO-E -> 370TL
* Kingston HyperX 2x4GB 3000MHz Dual Kit RAM -> 320TL
* Hitachi 2.5" 500GB 5400RPM Sata 3 6G/S HDD -> Zaten var bedava
* Monitör -> Zaten var
* Kasa - PSU -> Arkadaşım bedava veriyor
Bu sistem yazdığım işleri görmek için yeterli olur mu ? PSU 120W galiba. Sistemin toplamı 1300TL gibi bir şey yapıyor. Parasının tamamını ben biriktirdiğim için daha fazla param yok bu yüzden mümkün olduğunca ucuza getirmek istiyorum.

PSU bence yetmeyecektir. 8 GB RAM (2'sini Vega 8 alacak zaten) güncel oyunlarda yetmez. Sadece CS:GO için yeter. O HDD'yi bir laptoptan söktün muhtemelen. Uyacak mı bilmiyorum, uysa da önermiyorum. 2. Elden ucuz HDD temin edilebilir 7200 RPM.

Artık çok eskiyen bilgisayarım beni ciddi şekilde yavaşlattığı için yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Öyle çok büyük beklentilerim ve isteklerim yok. Sadece klasik bir öğrencinin işini görecek bir şey olmasını istiyorum. PowerPoint sunumları yapmak, video izlemek, 1024x768 çözünürlükte orta ayarlarda CS:GO oynamak, Camtasia Studio 8 den çok kaliteli olmayan videolar oluşturmak gibi şeylerde kullanacağım. Yani öyle pc gücü isteyen şeylerle pek işim yok. Kafamdaki sistemin yeterli olup olmayacağını merak ediyorum.
* Ryzen 3 2200G -> 570TL
* Monitör -> Zaten var
Bu sistem yazdığım işleri görmek için yeterli olur mu ? PSU 120W galiba. Sistemin toplamı 1300TL gibi bir şey yapıyor. Parasının tamamını ben biriktirdiğim için daha fazla param yok bu yüzden mümkün olduğunca ucuza getirmek istiyorum.
Elimde 400w kullanmadığım PSU mevcut dostum. İstersen hediye edebilirim işini görür.

* Ryzen 3 2200G -> 570TL
* Monitör -> Zaten var
Sistem güzel fakat psu çok kötü olmuş 500 watt 80+ psu almanız yeterli olacaktır.

Yeterli gelir. Ben tek kanal RAM ile bir süre idare etmek zorunda kaldım. O haliyle bile rahatça CSGO, LOL gibi oyunları oynayabildim. Sizinki bir de çift kanal olacak öyleyse performans daha iyi olacaktır. Ancak 8 GB RAM'in 2GB kısmını ekran kartı alacak ve anakartınız dolayısıyla RAM yükseltmesi yapamayacaksınız bunu unutmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

APU testleri bu şekilde, başka videolara da bakarak karşılaştırmayı unutma. Sadece CS, LOL, benzeri oyunlar için alınabilecek bir sistem.

120w psu kesinlikle kullanma zaten arkadaşın kurtulmak için veriyordur elinde patlar. 2x4 yerine 1x8 al geleceğe dönük ol. Kasayı bir tarafı açık kullanmayacaksan önemse. Daha iyi bi tane al. Ssd almanı tavsiye ederim.
Ekran kartı da alın bence.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı