Yeni topladığım sistemimde Crysis 3'te GPU kullanımı %95'in altına düşüyor %10-%50'ler vs. değişiyor fakat FPS'de herhangi bir düşüş yapmıyor. Fakat sinematik sahnelerde ve oyunun bir bölümünde GPU sürekli %0'da kalarak FPS değerim 50'de kalıyor. Diğer oyunlarda da aynı şekilde GPU kullanımı düşüyor ama daha az düşüyor ve FPS'te her hangi bir sorun yaşatmıyor. Ekran kartında bir sorun olabilir mi? Garantilik bir durumu var mıdır?
O halde benim değerlerim de normal RAM'in frekansını arttırsam biraz daha iyi sonuç alabilirim diye düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla bu tarz sistemler 3000 MHz istiyormuş ve Dual Channel daha iyi sonuç veriyormuş.
3000 MHz ve çift kanal yapabilirsen sorun kalmaz. Ancak RAM'i direk 3000 MHz olarak kullanınca mavi ekran sorunu olabiliyormuş. 2933 MHz hızda kullanırsan daha iyi olur.
Düzenleme: Elindeki RAM'e hız aşırtmayı düşünüyorsan 2666 MHz'den fazlasına zorlama yoksa yakabilirsin.
GTA V'te de sorun var hocam, bende de düşük kullanım sorunu olabiliyor. 1060 ve 2400G var. Başka dengeli bir sistemi olan arkadaşımda yine aynı sorun var. Optimizasyon kaynaklı yani.
Hocam bu arada RAM frekansınız 2133 MHz hızda olabilir. Bendeki RAM 2133 MHz görünüyordu, 2933 MHz yaptım. BIOS'a girip 2400 MHz yapabilirseniz performans artışı sağlayabilirsiniz.
Hazır profilden yaparsam ne kadar dikkatli olabilirim ki sonuçta değerleri ben yükseltmiyorum. Son bir sorum var bu arada bunun aynısından yanına bir tane daha alsam etki olur değil mi ?