Ryzen 3 2200G ve RX 570 sistem toplama

kibrekapilmayin

Decapat
Aşağıda detayları belirtilen sisteme dair tavsiyeleriniz, düşünceleriniz nelerdir diye sormak istedim. Tam teşekküllü olmasa da ileriye dönük olsun istiyorum. Ekran kartı olmadan video kaydı yaparken çok sıkıntı çıkarmayacak gibi. Ne dersiniz? Yaza doğru da Radeon 570 4GB modeli alıp takarım diyorum.

Acaba aynı anakartla ileride R5 2600G alıp rahatça kullanabilir miyim? Yoksa anakartın da değişmesi gerekir mi? En azından beni iki sene rahat götürebilecek bir sistem kurmaya çalışıyorum.
@20 Percent önerisi üzerine sistem şöyle:

> AMD Ryzen 3 2200G
> Gigabyte GA-A320-DS3 (ATX)
> CMK8GX4M1D3000C16
> Sapphire Pulse ITX RX 570 4 GB
> Adata SU650 240 GB SSD
> Dark N5
> FSP Hyper K 500 Watt 80+ (5 Sene garantili.)
> Samsung FreeSync LCD

Sanıyorum hepsini birden Sinerji'den alacağım. Fiyat konusunda pek bir fark oluşmuyor. Monitörü de Amazon'dan alacağım. En azından kasa olarak iki yıl garantisi saklı kalır. Ne dersiniz? Bir de montaj hizmeti istediğimiz zaman, anakartın BIOS güncellemesi buna fiyat olarak dahil mi oluyor yoksa ayrıca mı ödüyoruz?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
O ekran kartını önermiyorum. Yerden tasarruf ederken kaliteden de tasarruf edildiği söyleniyor. Çift fanlı, ITX olmayan modellere yönelmeniz iyi olacaktır. Anakartında değişmesi gerekmez sadece BIOS güncellemesi gerekir. Montaj hizmetini bilemiyorum BIOS güncellemesi içinde olması gerekir çünkü 3 dakikalık basit bir işlem.

O ekran kartını önermiyorum. Yerden tasarruf ederken kaliteden de tasarruf edildiği söyleniyor. Çift fanlı, ITX olmayan modellere yönelmeniz iyi olacaktır. Anakartında değişmesi gerekmez sadece BIOS güncellemesi gerekir. Montaj hizmetini bilemiyorum BIOS güncellemesi içinde olması gerekir çünkü 3 dakikalık basit bir işlem.

Kendilerinden bilgi aldım; güncelleme de montaja dahilmiş. O halde bu sisteme bu fiyat aralığında en uygun kasa öneriniz nedir? Bir de harici ekran kartı gibi düşüncelere girmek yerine direkt 2400G mi alsam acaba?

Kendilerinden bilgi aldım; güncelleme de montaja dahilmiş. O halde bu sisteme bu fiyat aralığında en uygun kasa öneriniz nedir? Bir de harici ekran kartı gibi düşüncelere girmek yerine direkt 2400G mi alsam acaba?
2400G içerisindeki dahili GPU sizi idare eder ancak ilerisi için yetersiz. Harici ekran kartı kesinlikle ayrı bir dünya. GT 1030'dan GTX 1050 ekran kartına geçmiş biri olarak gayet seviye atladığımı belirtebilirim. (2400G GPU'su = GT 1030)

2400G içerisindeki dahili GPU sizi idare eder ancak ilerisi için yetersiz. Harici ekran kartı kesinlikle ayrı bir dünya. GT 1030'dan GTX 1050 ekran kartına geçmiş biri olarak gayet seviye atladığımı belirtebilirim. (2400G GPU'su = GT 1030)

Kazdıkça işin içinden çıkılmıyor gerçekten. Günlerdir kendimi strateji oyununda gibi hissediyorum. Öbür yandan RAM performansı meselesi de var. Kasa konusuna ne diyorsunuz? Sistem bu haliyle alınırsa pişman mı eder benim amacıma göre?

Kazdıkça işin içinden çıkılmıyor gerçekten. Günlerdir kendimi strateji oyununda gibi hissediyorum. Öbür yandan RAM performansı meselesi de var. Kasa konusuna ne diyorsunuz? Sistem bu haliyle alınırsa pişman mı eder benim amacıma göre?
Öncelikle sakin olun. Biraz karışık geldi size demekki ancak öyle birşey yok. Öncelikle amacınız nedir? RAM performansı meselesi frekans hızı arttıkça FPS'e eden etkiyse evet AMD cephesinde baya popüler konu. Ancak pek umursamadım zaten performans bana yetiyor diye 2400MHz aldım.

Son olarak kasa konusuna gelirsek, valla sistemimde yenilenmeyen tek parça 2. dünya savaşından kalma kasam :D. Benimde fikrim yok vallahi. :D

Sistem bu haliyle oldukça yeterli sıkıntısız kullanırsınız. Ancak dediğim gibi ekran kartı biraz pimpiriklendiriyor beni. Onu mümkünse çift fan yapsanız güzel olur.

Öncelikle sakin olun. Biraz karışık geldi size demekki ancak öyle birşey yok. Öncelikle amacınız nedir? RAM performansı meselesi frekans hızı arttıkça FPS'e eden etkiyse evet AMD cephesinde baya popüler konu. Ancak pek umursamadım zaten performans bana yetiyor diye 2400MHz aldım.

Son olarak kasa konusuna gelirsek, valla sistemimde yenilenmeyen tek parça 2. dünya savaşından kalma kasam :D. Benimde fikrim yok vallahi. :D

Sistem bu haliyle oldukça yeterli sıkıntısız kullanırsınız. Ancak dediğim gibi ekran kartı biraz pimpiriklendiriyor beni. Onu mümkünse çift fan yapsanız güzel olur.

Aslında çok sakinim ve böyle araştırmak da hoşuma gidiyor ama sonuca erişmek başka tabii. Yoksa bilgisayar teknolojileri açısından son sekiz yıldır dünyada değildim gibi. Gözümü bir açtım; 2010'da kalmışım. : )

Son mesaja bakınca, ilkini yanlış anladığımı fark ettim. Yani aslında kasadan değil, ekran kartından söz ediyormuşsunuz. İleride alabilirsem evet çift fanlı tercih daha iyi olacaktır.

Amacıma da gelirsek, oyun oynarken video çekmek ama bunu yaparken de oyunun takılmadan oynayabilmesini sağlamak. İzlediğim videolara bakacak olursam bu konuda sorun görünmüyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı