Ryzen 3 2300X ve RX 570 Sistemde Değişmesi Gerekenler

Kyumi

Decapat
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Siteye bugün kaydoldum ve benim sorum şöyle; Teknobiyotik üzerinden 2900 TL'lik hazır bir sistem var, bu donanım ile darboğaz yaşar mıyım, yaşarsam ne kadar yaşarım?

200 TL'lik sistemde bir artış yapabilirim en fazla, ya 180 TL fazla verip Ryzen 5 2500X işlemci alabilirim ya ekran kartını Asus çift fanlı RX 570 OC modunu alabilirim, ya da 2. el temiz bir 8GB RAM daha bulabilirim. Tavsiyelerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum.

İşlemci
2500x_1.jpg
AMD Ryzen ™ 3 2300X 3.5GHz (Turbo 4.0GHz) 4 Core 4 Threads 8MB Cache AM4 İşlemci - (Wraith Stealth Soğutuculu) -Tray
Ana Kart
asra320m-hdvr4.jpg
ASRock A320M-HDVR4 Socket AM4, DDR4 3200MHz+(OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, VGA mATX Anakart - ASRA320M-HDVR4
Bellek (RAM)
img_5.jpg
Adata DDR4 8GB 3000MHz SINGLE XPG GAMMIX D10 RED Ram - Kutusuz (AX4U300038G16-BR10)
Ekran Kartı
sapphire_201718142222_2.jpg
Sapphire RX570 4GB 256Bit GDDR5 Ekran Kartı (11266-34-20G)
Harddisk (SSD)
i-adata-960gb-2-5-sata-ssd-ultimate-su630-asu630ss960gqr_2_1.jpg
Adata SU630 240GB 520-450MB/s SSD (ASU630SS-240GQ-R)
Kasa
ac_cylon_mini_front_45_lit.png
Aerocool Cylon Mini RGB Ledli Akrilik Pencereli USB 3.0 Siyah Micro ATX Oyuncu Kasası
Güç Kaynağı
dkps500s1-red-fan-disgorsel-01_1.jpg
Dark 500W Dark Force ATX Güç Kaynağı (DKPS500C1)

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Siteye bugün kaydoldum ve benim sorum şöyle; Teknobiyotik üzerinden 2900 TL'lik hazır bir sistem var, bu donanım ile darboğaz yaşar mıyım, yaşarsam ne kadar yaşarım?

200 TL'lik sistemde bir artış yapabilirim en fazla, ya 180 TL fazla verip Ryzen 5 2500X işlemci alabilirim ya ekran kartını Asus çift fanlı RX 570 OC modunu alabilirim, ya da 2. el temiz bir 8GB RAM daha bulabilirim. Tavsiyelerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum.

Bence 2500X al çünkü,bu işlemci tam verimini veremez.O yüzden 2500X al aynı zamanda performans artışı olur 2300X`e göre bence 2500X al.

Ekran kartında marka kapitalizmini gerek görmüyorum aşağı yukarı aynı performansı alırsınız aman aman artış olmaz.Sana tavsiyem öncelikli hedefini ram e ver günümüz için 8 gb gerçekten artık az.Onu rami 16gb yap yeterli olcaktır ha bütçem yetiyor dersende ryzen 5 2500x yap ama öncelik ram olmalı

Ekran kartında marka kapitalizmini gerek görmüyorum aşağı yukarı aynı performansı alırsınız aman aman artış olmaz.Sana tavsiyem öncelikli hedefini ram e ver günümüz için 8 gb gerçekten artık az.Onu rami 16gb yap yeterli olcaktır ha bütçem yetiyor dersende ryzen 5 2500x yap ama öncelik ram olmalı
Böyle bir bütçeyle 16GB RAM`ın anlamı yok. Anakart yükseltilmeli ilk olarak.
5-6 bin liralık sistemlerde 16GB RAM zorla sığdırılıyor.

Böyle bir bütçeyle 16GB RAM`ın anlamı yok. Anakart yükseltilmeli ilk olarak.
5-6 bin liralık sistemlerde 16GB RAM zorla sığdırılıyor.
RAM için anakartın iyi olması şart değil ama oyun oynamak için heleki işlemcisi ryzen ise daha iyi bir ram şart.Adamın fazla bütçeside yokmuş zaten ne kadar ekmek o kadar köfte sizin istekleriniz ufak ufak adamın bütçesini aşacak şeyler bize kalsa pcyi 5kya çıkartacaz.Adam bize kısıtlı bütçeyle en mantıklı şeyi soruyor ben böyle anladım sende haklısın yoksa önce iskelet geliştirilmeli

RAM için anakartın iyi olması şart değil ama oyun oynamak için heleki işlemcisi ryzen ise daha iyi bir ram şart.Adamın fazla bütçeside yokmuş zaten ne kadar ekmek o kadar köfte sizin istekleriniz ufak ufak adamın bütçesini aşacak şeyler bize kalsa pcyi 5kya çıkartacaz.Adam bize kısıtlı bütçeyle en mantıklı şeyi soruyor ben böyle anladım sende haklısın yoksa önce iskelet geliştirilmeli
Hocam çok doğru özetlemişsiniz bütçem 3200 tlyi geçebilse ben de işimi garantiye alıp her şeyi yükselteceğim ama işlemci ekran kartı dururken psu yada anakart geliştirmek performansı artırmayacak gibi ya da var olan performansı darboğazı değiştirmeyecek gibi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı