Ryzen 3 3100 RX 570 vs R3 2200G GTX 1650

Emovic

Hectopat
Arkadaşımda işlemci: Ryzen 3 3200G ve ekran kartı: GTX 1650 Ventus var.
Bende işlemci: Ryzen 3 3100 ve ekran kartı: RX 570 var.
Hangisi daha iyi?

Hocam, sizde ya da onda çift kanal RAM var mı? Bu da etki eder. Çift kanal RAM ile 3100 ve 570 diğer sistemi geçer. Sizin OC potansiyeli daha iyi. Nereye baksanız bu sistem daha üstün.

Ama benim FPS daha düşük neden

Ama benim FPS daha düşük neden

FPS'i nasıl ölçüyorunuz? Onun sisteminde en düşük ayarda yerde bakarak yürüdüğü zaman, sizin Ultra ayarda ağır sahnede aldığınız FPS'ten daha yüksek alır tabii bu normal. Her sahnede PC aynı FPS'i vermez zaten hatta çok rahat 200-300 FPS alabildiğin sahneden 30 FPS'lere kadar düşebilen sahneler de olabilir.

Hocam, ben şu kadar söyleyeyim. 3100 ve RX 570 sistem iyi bir çift kanal RAM ile OC yapılsın. Ayarlar aynı oyunda ikisi de Ultra yapılsın. Diğer sistem bunu geçerse ben de hiçbir şey bilmiyorum.

FPS'i nasıl ölçüyorunuz? Onun sisteminde en düşük ayarda yerde bakarak yürüdüğü zaman, sizin Ultra ayarda ağır sahnede aldığınız FPS'ten daha yüksek alır tabii bu normal. Her sahnede PC aynı FPS'i vermez zaten hatta çok rahat 200-300 FPS alabildiğin sahneden 30 FPS'lere kadar düşebilen sahneler de olabilir.
bütün ayarlar aynı ve aynı yerden fps testi yaptık ben hafif performans artırsam yük verince ekran kartına ve işlemciye pc ısınıyor

RAM hızı etki edebilir. Mesela sizin anakart en fazla 3000MHz izin veriyorsa arkadaşınızın sistemi en fazla 3600MHz ve arkadaşınız A-XMP açıp RAM' e OC yaparsa daha yüksek FPS alabilir. Veya iyi bir soğutucuyla OC yapmış olabilir.

RAM hızı etki edebilir. Mesela sizin anakart en fazla 3000MHz izin veriyorsa arkadaşınızın sistemi en fazla 3600MHz ve arkadaşınız A-XMP açıp RAM' e OC yaparsa daha yüksek FPS alabilir. Veya iyi bir soğutucuyla OC yapmış olabilir.
arkadaşla ana kart ram fln aynı sadece kasa, ekran kartı ve işlemci farklı
sıcaklık neye bağlı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı