Ryzen 3 3100 sistemde 1 uzun 3 kısa bip sesi

SaidGdrr

Centipat
PC'yi yeni topladım. Her kablosunu kendim bağladım. Bugün son eksik parça RAM da geldi, takip çalıştırdığımda 1 uzun, 3 kısa bip sesi geliyor. RAM'i çıkardım, silgi ile sildim, tekrar taktim. 2 farklı ekran kartı denedim ama nafile. Bilgisayarcıya götürdüm anakartta sıkıntı var dedi. Değiştirdim, RAM de sıkıntı var dedi değiştirdim ama düzelen bir şey yok bu gün PC'yi götürdüm yine anakarttan diyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim kablolardan olabileceğini düşünüyorum?
Parçalar:
Ekran kartı: RX550.
İşlemci: AMD Ryzen 3100.
Anakart: ASUS Prime B520mk.
PSU: Gametech GTP500 +80
RAM: HyperX 8 GB 3200 mghz.

Ekran kartı arızası oluyor 1 uzun 3 kısa bip.

2 farklı ekran kartı ile denedim denediğim ekran kartları başka PC lerde çalışıyor
Farklı bi' işlemciyle denedin mi?
Hayır anakartımla uyumlu işlemci amd arkadaşlarımdaki işlemciler intel olduğu için deneyemedim

Gün içinde denerim
Kabloları kendim bağladım acaba bir yerini yanlış bağlamış olabilir miyim kablolardan olabilir mi ?
PCI-e güç kablolarının görüntüsünü gönderir misiniz ekran kartına takılı haldeyken? Bir de PSU girişini atın.
Ayrıca PCI-e slotuna tam oturmamış da olabilir, ona da bir bakın.

PCI-e güç kablolarının görüntüsünü gönderir misiniz ekran kartına takılı haldeyken? Bir de PSU girişini atın.
Ekran kartı PCI-E kablo bağlantısı istemiyor
Ayrıca PCI-e slotuna tam oturmamış da olabilir, ona da bir bakın.

Dosya Ekleri

• d3675c6c-5bec-426d-9f43-41764a1a92c2.jpg
    d3675c6c-5bec-426d-9f43-41764a1a92c2.jpg
    103,5 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı