Ryzen 3 3100 sistemde overclock nasıl yapılır?

csaray

Femtopat
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, overclock nasıl yapılır ve AMD stock fan ile yapabilir miyim? (Ryzen 3 3100)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD stok soğutucu bir yere kadar götürür. İsterseniz 300 liraya stock fandan daha iyi soğutucular alabilirsiniz. AMD Ryzen Master programı ile hız aşırtma yapabilirsiniz.
 
Stok fan ile doğru düzgün bir OC yapamazsınız, yapsanız bile artacak olan frekansın performansa etkisi bile olmayabilir. Aynı zamanda anakartınız A çipsetli ise OC yapmanız veya frekans artırmanız mümkün değil.

Düzgün bir soğutcu alın ve anakartınızın OC destekli olmasına dikkat edin.
 
Öncelikle en az b serisi anakarta sahip olmanız gerekmektedir. İşlemci soğutucunuzda yeterliyse ilk olarak hız aşırtma denemelerini voltaj değerleriyle oynamadan yapınız, oto voltajda en dip değeri bulmanız gereklidir. Frekansı arttırarak başlayabilirsiniz. Bu arada oto performans modları kapalı olması gerekmektedir. İşlemleri yaptıktan sonra 30 dakika Prime 95 testine tabii tutup sıcaklıkları gözlemleyiniz, bir sıkıntı yoksa frekans arttıramaya devam edin, PC kendini kapatmaya başlayınca, ekstra olarak voltaj verebilirsiniz.
 
Düşük voltaj ile 4.4 Ghz overclock edebilirsin tekli çekirdek Passmark'da 2780 üzerine çıkabiliyor stok hali 2438 olarak belirtmiş Passmark çoklu çekirdektede 24200 üzerine çıkabiliyorsun boşta stok fan ile 41-49 derece oyunlarda 58-65 derece olarak değişiyor stres altında 78-81 ısılarında devam ediyor uğraşırsan stok fan ilede deneyebilirsin
 

Geri
Yukarı