Ryzen 3 3100 ve GTX 1660 Super Donuyor

fatihmercury

Hectopat
Merhaba, sistemim Ryzen 3 3100, GTX 1660 Super, 8 GB RAM ve 480 GB SSD şeklinde. Şu ana kadar LoL ve Sea of Thieves gibi oyunlarda en yüksek ayarlarda sorunsuz oyun oynayabiliyorum fakat video kırpmaya calıştığımda ya da bir şey izlerken bilgisayarda donma sorunu yaşıyorum ve bu sorun sırasında sekmeler arası geçişte beklemeler, donmalar oluyor. Sorun ne olabilir?

Edit: Biraz öncede sistemde bir arıza oluştu dedi ve bilgisayar kendini resetledi hatadan sonra

Son düzenleme:
Merhaba, sistemim Ryzen 3 3100, GTX 1660 Super, 8 GB RAM ve 480 GB SSD şeklinde. Şu ana kadar LoL ve Sea of Thieves gibi oyunlarda en yüksek ayarlarda sorunsuz oyun oynayabiliyorum fakat video kırpmaya calıştığımda ya da bir şey izlerken bilgisayarda donma sorunu yaşıyorum ve bu sorun sırasında sekmeler arası geçişte beklemeler, donmalar oluyor. Sorun ne olabilir?

Edit: Biraz önce de sistemde bir arıza oluştu dedi ve bilgisayar kendini resetledi hatadan sonra.

Anlattıklarından RAM kaynaklı bir sıkıntı olabileceğini anlıyorum. 2 RAM var ise birini çıkartıp deneyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar RAM sorunu olsa oyunlar esnasında da bu sorunları çıkarmaz mı? Sonuçta oyunlar da RAM'e bayağı bir ihtiyaç duyuyor.
Oyunlar RAM kullanımını tam kapasiteye çıkartmaz genelde. Ancak bahsedilen programlar RAM tüketmeyi sever. Tarayıcıda takılma esnasında "Multi Tasking" oyundan daha fazla RAM tüketebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı