Ryzen 3 3100 voltajı nasıl düşürülür?

AzpheduS

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kırklareli
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Ryzen 3 3100 kullanıyorum. Bundan önce de konu açmıştım sıcaklık konusunda. Sıcaklığı düşürmek amacıyla voltaj düşürmek istiyorum ama konu hakkında çok bilgi sahibi olmadığımdan destek almak istedim. Voltajı nereye kadar düşürebilirim bu işlemcide?

CPB kapatman yeterli olmadı mı? Veya kapatmadıysan sadece CPB kapatmayı dene. Zaten 1.050V falan verir stok hızı için. Eğer CPB kapatmadan undervolt yapmak istiyorsanız öncelikle yükte kaç GHz'de kaç V verdiğine HWMonitor ile bakın derim. Misal veriyorum 4.1-4.2 için 1.4V ve üstü veriyorsa 3.9-4.0 yapıp 1.3V kullanmayı deneyebilirsin. Hız ve voltaj örnek amaçlı, 3100 bilmiyorum.

CPB kapalı birkaç gündür. CPB kapalıyken yaparsam mı daha mantıklı olur yoksa CPB açıkken mi? Tabii sıcaklıklar da önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPB kapatmanı pek önermem çünkü kapatıldığında işlemci temel saat hızında çalışır ve bu değeri istiyeceğini sanmam. Onun yerine manuel ghz ve voltaj değerini sabitleyebilirsin ancak bunu yaparsan cpb kapatmalısın zaten. Ben de aynı işlemciye sahibim ve ben sabit değerde kullanmak yerine biostan vcore değerini değiştirdim, bunu deneyebilirsin. Tabi optimum voltajı bulman için test yapman gerekir ve bu da zaman alacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı