Ryzen 3 3200G APU sistem mühendislik işleri için yeterli mi?

savvy0x3f

Centipat
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
19
Daha fazla  
Meslek
Bulut Bilişim Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, aşağıya kullandığım yazılımları ve bilgisayarı kullanma amaçlarımı yazıyorum. Çok uzun zamandan beri oyun oynamıyorum ve gelecektede oynamayacağım.
  • Adobe Photoshop, Adobe Premiere ve Camtasia Studio programları ile en fazla 15 dakikalık eğitim videoları çekip düzenliyorum.
  • VMware Workstation sanallaştırma yazılımı ile network ve sistem mühendisliği adı altında labaratuvar uygulamaları yapıyorum. Sanal makine başı 2 GB RAM'den en fazla 4 makine çalıştırıyorum.
  • GNS3 emülatorünü ağ sistemlerini analiz etmek maksadıyla kullanıyorum
  • Elektronik devreleri ve sistemleri için Proteus, NI Multisim, Atmel Studio ve STM32 IDE gibi programlar kullanıyorum.
  • Temel bağlamda C ve C++ programlama geliştirmek maksadıyla Visual Studio 2019 kullanıyorum.
  • Web tasarımı için ve Python programları geliştirmek için JetBrains'in Pycharm ve Webstorm programlarını kullanıyorum.
  • Bu maddeye pek yer vermek istemiyorum ancak belirtmekte yarar olabilir. Temel olarak internette geziniyorum. Tarayıcımda genelde en az 20 tane sekme oluyor. Performans isteyen bir program açmaya kalkınca az gerekli olanları kapatıyorum tabii.
İşte ederim bu kadar arkadaşlar. Yukarıdaki birinci madde hariç ekran kartınına pek fazla ihtiyaç duyacak uygulama yok gibi. Bu yüzden ekonomik bir seçim yapmak adına APU sistem toplama kararı aldım.

Şimdi aşağıda toplamak istediğim PC'nin özelliklerini listelemek istiyorum. Sisteme monitor, klavye ve fare gibi ekipmanları dahil etmedim. Kasayı hallettikten sonra onları ayarlamak kolay gibi gözüküyor. Sistem kabaca 2900-3000 TL çemberinde gezmektedir.
İlave edebileceğiniz ya da değiştirmemde fayda gördüğünüz bileşenler varsa çok memnun olurum.

NOT: Elimde ilave bir 250 GB SSD ve 1 TB 3.5 HDD var depolama yönünde hiçbir problemim yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa ve PSU yetersiz, illaki APU alacaksanız da minimum 3400G tercih edin. Bu işler için bu işlemci bile yeterli düzeyde değil ama bütçe varsa en az 12 Thread bir işlemci ve görüntü almak adına ucuz yoldan bir ekran kartı tercih edebilirsiniz.

Halihazırda hangi donanımları kullanıyorsunuz bilgisayarınızda?
 
Yanıtınız için teşekkür ederim kasa ve PSU nun yetersizliğinin sebebini yazarsanız memnun olurum.
Hali hazırda elimde bir laptop var, Dell markalı. i5-4300u işlemci 16 GB RAM. Samsung Evo 860 SSD. Nvidia GeForce 720m ekran kartı mevcut. Yukarıda saydıklarımın her birini zerre akşama olmadan yapabiliyorum. Sadece render süreleri biraz uzun.
 
Son düzenleme:
Peki, beklentiniz buysa diyebileceğim bir şey yok ama render sürelerinin kısalması adına 3400G gibi bir işlemci tercih edebilirsiniz.
Kasanın malzeme kalitesi vs. tatmin edici değil, PSU olarak da çok kaliteli olduğu söylenemez. Malumunuz Power Supply, sistem toplarken kısılmaması gereken önemli bir parça.
İsterseniz kasa ve PSU önerisinde de bulunayım:
FSP FSP500-60AHBC 500 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Kasa olarak da Zalman N2 veya i3 Mesh öneririm. RGB arıyorsanız da Darkflash Pollux tatmin edecektir bir nebze diye düşnüyorum.
 
Önerileriniz için teşekkür ederim. Dark markalı Power supply kullanma imkanınız oldu mu acaba ? Ben de daha önce kullanmadım. Ancak lisans bitirme tezini SMPS tasarlayıp üreten bir elektrik-elektronik mühendisi olarak veri kağıtlarını incelediğimde herhangi bir kusur görmemekteyim. Yarı modüler olması, 14 cm fan barındırması ve 80+ sertifikası bulunması bu ücrette olması harika.

Ayrıca kasanın malzeme kalitesi nasıl olmalı hocam. Sizin kastettiğiniz kaliteyi bulmak için daha detaylı araştırayım. Spesifik olarak hangi maddelerden yapılmalı ne barindirmali gibi bahsederseniz çok memnun olurum.
Teşekkür ederim.
 
Spesifik olarak hangi maddelerden yapılmalı ne barındırmalı gibi bahsederseniz çok memnun olurum.
Mesh panel olması güzel bir avantaj mesela hava akışı adına, attığınız kasayı önermeme sebebim marka çekincesi biraz, benzer bütçede Zalman'ın başarılı kasaları var, onları tercih etmeniz adına söyledim bunu.
Attığınız PSU'nun da sertifikası yok. CLEAResult Plug Load Solutions
 
PSU ünite olarak SAMA EPS 500 isimli üniteyi kullandığından sertifikasından yana bir problemi yok. Kasa için incelemelere devam edeceğim öneriniz için teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı