Ryzen 3 3200G Sistem vs i3 9100F Sistem

TheKiller44

Megapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Arkadaşlar aşağıya 2 tane sistem bırakıyorum. R3 3200G olan daha çok yattı kafama fakat bu işlemci yerine R5 1600 almam daha mı mantıklı yoksa bu gayet iyi bir işlemci mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocalarım çok teşekkür ederim param yeterse sisteme 1600 yerine 2600 bakacağım. Galiba zaten R3 3200G ile 1600 arasında çok da uçuk bir fiyat farkı yok.

Hocalarım çok teşekkür ederim param yeterse sisteme 1600 yerine 2600 bakacağım. Galiba zaten R3 3200G ile 1600 arasında çok da uçuk bir fiyat farkı yok.
Hocam bütçenizi zorlayabilirseniz 3600'e de bir bakın. Ama 2600 kâfi derseniz siz bilirsiniz.

Hocam güzel bir şekilde beni bilgilendirir misin? Bütçen en fazla neydi? Neden sadece Vatan Bilgisayar kullanıyorsun? Ona göre bir sistem toplayayım sana veya hazır sistem önereyim. Attığın iki sistemden birinin eli diğerinin ayağı yok dik duramazlar. A320M devri bu bütçe içerisinde geçti, R3 3200G ile RX 570 aynı anda alınmaz, 2666 MHz RAM, Frisby önü kapalı kasa ve PSU, SSD'siz bir kasa. Ben bu kadar komik bir sistem görmedim hocam. Intel olan sisteme bakalım gel. Önü kapalı soket ileride yükseltmek istesen ikinci elden saçma sapan fiyatlara maruz kalacaksın, Intel anakartlar hakkında pek fikrim yok onu geçeceğim, RAM Intel için iyi, Rampage önü kapalı kasa ve PSU, yine SSD'siz bir kasa. Komik sistemler hocam. Trajikomik. Vatan bilgisayardan vazgeç bence gidip parçaları internetten al. Tek tek al demiyorum bak tek site kullanabilirsin sana montajlı yollayacaklar. Bu arada Sinerjiyi arayıp 12nm işlemci istediğini belirtmen çok önemli.
Sinerji toplama bilgisayar
Bu fiyat sadece tek siteden topladığın için. Tek tek toplarsan 150-200 TL ucuza gelebilir.

Kendim toplarım dersen şu sisteme göz at.
AMD Ryzen 5 1600 12nm
Gigabyte B450M S2H
Sapphire Pulse RX 570 ITX 4 GB
G.Skill RipjawsV 8 GB 3000 MHz
Zalman N3
Kingston A400 240 GB
High Power 500W 80+
Tek tek toplarsan böyle bir sistem çıkar. Kasa ve PSU olarak çok daha üstün. Kasa Mesh olduğu için ekran kartının tek fan olması da problem yapmayacak.

Son düzenleme:
Hocam güzel bir şekilde beni bilgilendirir misin? Bütçen en fazla neydi? Neden sadece Vatan Bilgisayar kullanıyorsun? Ona göre bir sistem toplayayım sana veya hazır sistem önereyim. Attığın iki sistemden birinin eli diğerinin ayağı yok dik duramazlar. A320M devri bu bütçe içerisinde geçti, R3 3200G ile RX 570 aynı anda alınmaz, 2666 MHz RAM, Frisby önü kapalı kasa ve PSU, SSD'siz bir kasa. Ben bu kadar komik bir sistem görmedim hocam. Intel olan sisteme bakalım gel. Önü kapalı soket ileride yükseltmek istesen ikinci elden saçma sapan fiyatlara maruz kalacaksın, Intel anakartlar hakkında pek fikrim yok onu geçeceğim, RAM Intel için iyi, Rampage önü kapalı kasa ve PSU, yine SSD'siz bir kasa. Komik sistemler hocam. Trajikomik. Vatan bilgisayardan vazgeç bence gidip parçaları internetten al. Tek tek al demiyorum bak tek site kullanabilirsin sana montajlı yollayacaklar. Bu arada Sinerjiyi arayıp 12nm işlemci istediğini belirtmen çok önemli.
Sinerji toplama bilgisayar
Bu fiyat sadece tek siteden topladığın için. Tek tek toplarsan 150-200 TL ucuza gelebilir.

Kendim toplarım dersen şu sisteme göz at.
AMD Ryzen 5 1600 12nm
Gigabyte B450M S2H
Sapphire Pulse RX 570 ITX 4 GB
G.Skill RipjawsV 8 GB 3000 MHz
Zalman N3
Kingston A400 240 GB
High Power 500W 80+
Tek tek toplarsan böyle bir sistem çıkar. Kasa ve PSU olarak çok daha üstün. Kasa Mesh olduğu için ekran kartının tek fan olması da problem yapmayacak.

Hocam bizzat gidip kendim mağazasından alacağımdan ve yakınımda bulunan tek mağaza Vatan Bilgisayar olduğundan orayı tercih ediyorum. Sadece bu da değil tabii bu Fibabank kredisi çekerek alacağımdan bilgisayarı mecbur kalıyorum hocam. Emek verip yazdığın için çok teşekkür ederim fakat elim bağlı maalesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı