Ryzen 3 3200G sistem

Bütçe
2000
On bölüme takılır da aslinda onun yerine söyle yapabilirsin, kasa ve PSU'yu ayri ayri almak yerine direkt Corsair Spec Delta 550W alabilirsin.
Bahsettiğin kasa 700 Lira civarı. Bir de 550w PSU var içinde. Benim seçtiğim PSU 700W, ileride sağlam bir sistem toplarsam zorlanmasın diye öyle seçtim. Boş bir kasa ve fan almak daha doğru olur bu durumda. Veya benim eski kasama birkaç fan alsam iş görür mü ne dersin? EVEREST ICE BOX 917 PSU yok içinde bir 700W PSU ekleyeceğim buna

Bahsettiğin kasa 700 Lira civarı. Bir de 550w PSU var içinde. Benim seçtiğim PSU 700W, ileride sağlam bir sistem toplarsam zorlanmasın diye öyle seçtim. Boş bir kasa ve fan almak daha doğru olur bu durumda. Veya benim eski kasama birkaç fan alsam iş görür mü ne dersin? EVEREST ICE BOX 917 PSU yok içinde bir 700W PSU ekleyeceğim buna.
Bence kasa yeterli. Hatta APU bir sistem için fan takmasan bile büyük ihtimalle fazla ısınmaz ama arkasına ya da takılıyorsa yanına bir fan takmanı tavsiye ederim.

Bence kasa yeterli. Hatta APU bir sistem için fan takmasan bile büyük ihtimalle fazla ısınmaz ama arkasına ya da takılıyorsa yanına bir fan takmanı tavsiye ederim.
Harika o halde kasayı çıkarıyorum 1900 Liraya geliyor bütün sistem. Bir de şöyle bir şey buldum. B450M S2H anakart alacağım senin önerdiğin gibi. Fakat bende SATA3 SSD var. Anakartın özelliklerine baktım Athlon APU kullanıldığında sadece M.2 destekler yazıyor. Ryzen kullanacağım için SATA3 SSD kullanabilirim değil mi bir sorun çıkmaz?

Harika o halde kasayı çıkarıyorum 1900 Liraya geliyor bütün sistem. Bir de şöyle bir şey buldum. B450M S2H anakart alacağım senin önerdiğin gibi. Fakat bende SATA3 SSD var. Anakartın özelliklerine baktım Athlon APU kullanıldığında sadece M.2 destekler yazıyor. Ryzen kullanacağım için SATA3 SSD kullanabilirim değil mi bir sorun çıkmaz?
SATA 3 SSD ile kullanabilirsiniz tabi ki :)
Çift kanal RAM (Tercihen 2X8 GB) seçtiyseniz sistem gayet iyi olur.
Kasaya fan eklemek isterseniz de 120 mm herhangi bir kasa fanı takılabilir.

SATA 3 SSD ile kullanabilirsiniz tabi ki :)
Çift kanal RAM (Tercihen 2X8 GB) seçtiyseniz sistem gayet iyi olur.
Kasaya fan eklemek isterseniz de 120 mm herhangi bir kasa fanı takılabilir.
Tamamdır hocam bazı parçaların fiyatı yükselmiş tekrar indirme girmesini bekleyeceğim fiyatı uygun olanları şimdi sipariş ediyorum. Bir de B450M S2H Micro ATX imiş. Forumlarda ekran kartı takınca Bios pili sıkıştı, fan taktım SATA bağlantıları kapandı falan yazmışlar ki ben de ileride ekran kartı alacağım. Eğer böyle bir sorun olabilitesi varsa şimdiden B450-A PRO MAX alayım hiç riske atmayayım diyorum. Bilgin var mı bu konuda?

Ya da MSI B450M PRO-M2 MAX 4133MHz(OC) buna ne dersin? Bu da Micro Atx ama 4133'e kadar destekliyor ve olur da hem RAM hem işlemci yükseltmek istersem iki türlü de işimi görür.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam bazı parçaların fiyatı yükselmiş tekrar indirme girmesini bekleyeceğim fiyatı uygun olanları şimdi sipariş ediyorum. Bir de B450M S2H Micro ATX imiş. Forumlarda ekran kartı takınca Bios pili sıkıştı, fan taktım SATA bağlantıları kapandı falan yazmışlar ki ben de ileride ekran kartı alacağım. Eğer böyle bir sorun olabilitesi varsa şimdiden B450-A PRO MAX alayım hiç riske atmayayım diyorum. Bilgin var mı bu konuda?

Ya da MSI B450M PRO-M2 MAX 4133MHz(OC) buna ne dersin? Bu da Micro Atx ama 4133'e kadar destekliyor ve olur da hem RAM hem işlemci yükseltmek istersem iki türlü de işimi görür.
Bende Micro ATX bir anakart üzerine kurulu bir sisteme sahibim. (1660ti ekran kartı ve R5 2600 tabanlı.) Denen sorunların hiçbirini yaşamadım.

Forumda biri altta attığın anakart ile 3600 MHz hızda RAM çalıştıramayıp 3300MHz hıza çekmişti ancak öyle sistem çalışmıştı. Yani sadece RAM frekansı yüksek diye alınmaz. O anakart da S2H ile benzer özelliklere sahip. Aynı fiyat bandındaysa ikisi de alınabilir.

Bu arada anakartları incelerken APU kullanacağın için monitöre bağlamayı düşündüğün giriş (DVI, VGA ya da HDMI) anakartta var mı diye kontrol et derim. Bazı anakartlarda üç çıkış da olmuyor. Çok üst seviyelerde bunlar dışında DP girişi de olabiliyor ama bence gerek yok.

Bende Micro ATX bir anakart üzerine kurulu bir sisteme sahibim. (1660ti ekran kartı ve R5 2600 tabanlı.) Denen sorunların hiçbirini yaşamadım.

Forumda biri altta attığın anakart ile 3600 MHz hızda RAM çalıştıramayıp 3300MHz hıza çekmişti ancak öyle sistem çalışmıştı. Yani sadece RAM frekansı yüksek diye alınmaz. O anakart da S2H ile benzer özelliklere sahip. Aynı fiyat bandındaysa ikisi de alınabilir.

Bu arada anakartları incelerken APU kullanacağın için monitöre bağlamayı düşündüğün giriş (DVI, VGA ya da HDMI) anakartta var mı diye kontrol et derim. Bazı anakartlarda üç çıkış da olmuyor. Çok üst seviyelerde bunlar dışında DP girişi de olabiliyor ama bence gerek yok.
Tamamdır hocam söylediğin gibi sipariş veriyorum tüm parçaları. B450M S2H modelinde üç çıkış da mevcut kontrol ettim. Fiyatları şu şekilde buldum listeledim indirim beklememe gerek var mı sence?

Gigabyte B450M S2H - 400 Lira - Sinerji
Ryzen™ 3 3200G - 650 Lira - Teknobiyotik
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz - 230 Lira - Hepsiburada
Fsp FSP700-60AHBC - 375 Lira - İncehesap

Hepsiburada dışındakilerden alışveriş yapmadım güvenilir mi bilmiyorum(?) ama en ucuzları bunlardı. Bir de fan ekleyeceğim 120 mm

RAM olarak şöyle bir kit alabilirsin. 3200MHz olması hem şimdi hem ileride işine yarar. Satıcı Hepsiburada değil ama açıkçası çoğu satıcı ürünlere Hepsiburada satıcısından daha fazla özen gösteriyor.

Anakart en ucuz 350TL oldu ki bir daha kolay kolay o fiyata düşmez. 400TL iyi bence çünkü genelde 450TL oluyor indirim olmayınca. İşlemci ve PSU piyasasını pek bilmiyorum ama o fiyatlar da iyi gibi.

RAM olarak şöyle bir kit alabilirsin. 3200MHz olması hem şimdi hem ileride işine yarar. Satıcı Hepsiburada değil ama açıkçası çoğu satıcı ürünlere Hepsiburada satıcısından daha fazla özen gösteriyor.

Anakart en ucuz 350TL oldu ki bir daha kolay kolay o fiyata düşmez. 400TL iyi bence çünkü genelde 450TL oluyor indirim olmayınca. İşlemci ve PSU piyasasını pek bilmiyorum ama o fiyatlar da iyi gibi.
Özür dilerim yanlış yazmışım ben de.

RAM'leri çift yapmıştık Corsair Vengeance 3000MHz 16GB(2x8) - 435 Lira olacak.

3200MHz olan çok bir şey değiştirir mi aradaki 70 Liraya değer mi?

Özür dilerim yanlış yazmışım ben de.

RAM'leri çift yapmıştık Corsair Vengeance 3000MHz 16GB(2x8) - 435 Lira olacak.

3200MHz olan çok bir şey değiştirir mi aradaki 70 Liraya değer mi?
APU olarak kullanırken hem ekran kartına hem işlemciye etkisi olur ekran kartı takınca da işlemciye etkisi olur. Özellikle 3. Nesil işlemcilerde ve APU grafik birimlerinde MHz önemli. Bütçeyi zorlamam derseniz 3000 de alabilirsiniz yeterlidir ama bütçeniz varsa 70TL farka değecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı