Ryzen 3 3200G sisteme ekran kartı ve işlemci yükseltmesi

BatuHan999

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler.
MSI B450M-A-PRO Max anakart.
AMD Ryzen 3 3200G APU işlemci.
Sharkoon 650W 80 Plus PSU.
240GB SanDisk SSD + 500GB WD Blue HDD.
2x8GB 3200MHz PNY XLR8 Gaming Epic-X RGB RAM.
Sistem özelliklerim yukarıda.

Şimdi ben bu sistemi 2021 sonlarına doğru tamamen toplayıp bitirdim. İşlemci APU. O zamanlar 950₺ ye sarı siteden almıştım. Hala kullanıyorum sıkıntısı da yok kutu vs duruyor. Ama yayınlara başladığımdan, ekran kartı biraz şart oldu. Benim elimde şu an birikmiş 1200₺ var. Elimdeki APU 3200G fiyatı 2. el piyasada 2000-2500₺ civarı olmuş (deli gibi şaşırdım). Elimdeki APU işlemciyi satarak 2-4 GB ekran kartı + bu düzeylerde bir işlemci almak istesem mantıklı olur mu? Veya olursa satıp parça olarak ne almalıyım ekran kartı ve işlemci olarak? Bu konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim. Çünkü ikilemdeyim. Şimdi APU'yu satarım sonra parça bulamam boşta kalırım diye korkuyorum. Veya APU kalsın ekran kartı al diye de düşünüyorum. Yazdıklarımdan anladığınızı düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Saygılar.

Elinizdeki işlemciyi 2000'e sattık diyelim siz üstüne bir şey koyamaz iseniz şu anki durumdan bir fark olmaz.

1200₺ birikmiş var yazdım hocam. 8-10 ay taksitle aldığımı varsaysak ne olur durum? (sarı sitede taksit oluyor)
Elinizdeki işlemciyi satıp, üzerine ekleyerek 5600G deneyebilirsiniz.

Hocam 2 GB harici bir ekran kartı alınca ekran kartı odaklı oyunlarda 40-50 FPS gibi ciddi rakam farkı oluşuyor. Ondan hariciye geçmek istedim.

1200₺ birikmiş var yazdım hocam. 8-10 ay taksitle aldığımı varsaysak ne olur durum? (sarı sitede taksit oluyor)

Hocam 2 GB harici bir ekran kartı alınca ekran kartı odaklı oyunlarda 40-50 FPS gibi ciddi rakam farkı oluşuyor. Ondan hariciye geçmek istedim.
Yayıncılık ve günümüzdeki bazı popüler oyunların işlemciye yükü de fazla. Sadece ekran kartına odaklanırsanız düşük işlemci almak durumunda kalırsınız. 5600G işlemci olarak da APU olarak da tatmin edebilir bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı