Ryzen 3 3300X için ECO mode var mıdır?

Merhaba, işlemcim ağır oyunlarda 80-84 derecelere çıktığı için cbp kapattım. Şu an 67-69 derecelerde çalışıyor yük altında ama 0.5 GHz'lik de bir kayıp var. Ryzen 5-7 serisinde kullananları gördüğüm eco mode adlı bir özellik varmış. Ne işe yarıyor? Bir de Ryzen 3 bir işlemcide kullanılabilir mi? CPB kapatmakla ne farkları var, açmama gerek var mıdır?

Merhaba, işlemcim ağır oyunlarda 80-84 derecelere çıktığı için cbp kapattım. Şu an 67-69 derecelerde çalışıyor yük altında ama 0.5 GHz'lik de bir kayıp var. Ryzen 5-7 serisinde kullananları gördüğüm eco mode adlı bir özellik varmış. Ne işe yarıyor? Bir de Ryzen 3 bir işlemcide kullanılabilir mi? CPB kapatmakla ne farkları var, açmama gerek var mıdır?

Hocam overclock yaparak o aradaki 0.5 GHz'i kapatın aynı voltaj ile baktınız voltaj yetmedi +0.025 diye yükseltin stabil olana kadar.

Hocam o zaman bilmiyorum daha iyi bir termal macun alabilirsiniz orijinalini kullanıyorsanız MX4 öneririm gene işe yaramıyorsa yapabileceğiniz tek şey 2.el bir kule tipi soğutucu bulmak 300 400 TL'ye.
Zaten Wipaste C2 sürülü. Şuanlık soğutucu almayı düşünmüyorum, eco mode deneyeceğim sanırım. Tabii açılıyorsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı