Ryzen 3 3300X ile maksimum performansı nasıl alabilirim?

itzs8

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Lisans Öğrencisi
Selam dostlar, aşağıdaki özelliklere sahip bir bilgisayarım var. İşlemcimin (Ryzen 3 3300X) GHz'ini BIOS'tan 4.25'e sabitledim. Kullandığım kule tipi fan (Dark Freezer X96 90mm fixed-RGB) ve fan ayarları bu şekilde. 10 dakikalık stres testi sonuçlarım fotoğrafta. Sizce nasıl? Herhangi bir sorun var mı? İşlemciden maksimum performansı başka hangi şekilde alabilirim? Şimdiden çok teşekkürler.

anakart: Gigabyte B450M S2H.
İşlemci: AMD Ryzen 3300X.
İşlemci fanı: Dark Freezer X96 90mm fixed-RGB.
Ekran kartı: Sapphire RX 6500XT 4 GB.
RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16.
Güç kaynağı: Corsair CV550 550W 80+ Bronze.
Kasa: Corsair Carbide Spec-Delta RGB.
Monitör: Gigabyte M.27F 27" 1ms 144Hz 1ms FreeSync FHD.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    362,4 KB · Görüntüleme: 30
4.25Ghz'e sabitlemeyerek. CPB açıkken 4.35Ghz'de çalışıyor 3300X.
Teşekkürler, hemen denedim fakat cpb açtığım zaman işlemci boşta 70 derecelerde, stres testinde ise 86 derecelerde geziniyor. Sizce bu ısı değerlerini düşürmek için kaliteli bir soğutma ve hava akışı güzel bir kasa mı almam gerekir? Veya yapabileceğim farklı bir şey var mıdır? Sanırım sizde de aynı işlemci var. Sizde kaç derecelerde geziyor?

Teşekkürler, hemen denedim fakat cpb açtığım zaman işlemci boşta 70 derecelerde, stres testinde ise 86 derecelerde geziniyor. Sizce bu ısı değerlerini düşürmek için kaliteli bir soğutma ve hava akışı güzel bir kasa mı almam gerekir? Veya yapabileceğim farklı bir şey var mıdır? Sanırım sizde de aynı işlemci var. Sizde kaç derecelerde geziyor?

Boşta 40 derece civarı, oyunlarda 60-70 derecede takılıyor yüke göre kullandığım kart 6600 XT olunca yükü artıyor malum. Hava da sıcak bu sıralar yoksa 5'er derece daha düşük. Soğutucu SE-224-XT kasa ise Corsair 270R.

Benimkinin silikonu bayağı kötü olduğundan UV ve OC sevmiyor o yüzden böyle kullanıyorum. Sen 6500 XT ile kullanıyorsun 4.25Ghz oldukça yeterli ve sıcaklıklar önemli, eğer düşük voltajda bu frekansı stabil tutturuyorsan ne kadar güzel.

Performansından memnun olman lazım bir sorun mu var?

Boşta 40 derece civarı, oyunlarda 60-70 derecede takılıyor yüke göre kullandığım kart 6600 XT olunca yükü artıyor malum. Hava da sıcak bu sıralar yoksa 5'er derece daha düşük. Soğutucu SE-224-XT kasa ise Corsair 270R.

Benimkinin silikonu bayağı kötü olduğundan UV ve OC sevmiyor o yüzden böyle kullanıyorum. Sen 6500 XT ile kullanıyorsun 4.25Ghz oldukça yeterli ve sıcaklıklar önemli, eğer düşük voltajda bu frekansı stabil tutturuyorsan ne kadar güzel.

Performansından memnun olman lazım bir sorun mu var?
2 hafta öncesine kadar bu sistemi, GTX 750TI OC 2GB ile kullanıyordum ve CS:GO'da fps gayet yerindeydi (200-350 arası) ama RX 6500XT'ye geçtiğimden beri düşük ayarlara alsam da dahi fps 120lere kadar düşüyor. İşlemci bazlı bir oyun olduğu için işlemcinin ayarlarıyla oynamak istedim.

4.25 GHz sabitlemeyin CPB açın hocam. CPB açıkken 4.35 GHz'de çalışıyor hocam.
Ama biraz fazla ısınacak.
@messinicocugu @Emma Stone
Anakartın pcle 3.0 ise nedeni çok belli.
Muhtemelen öyle hocam, çok teşekkürler. CPB açtım ve fps gerçekten arttı.

B550 serisi anakart almak aklımda olan ilk şey ama en ucuzu 1.300₺'den başlıyor mecburen biraz erteleyeceğim. CPB açtım. CS:GO'da 67 dereceyi geçmiyor. Çok teşekkürler hocam.

@itzs8 benim CPB ile daha iyi performans alabildiğimi anlamam seninle aynı şekilde oldu, tabii silikonumun en kötülerden olması da etken. AMD bu işlemcileri test ederek üretiyor sonuçta voltajı yese de, ısınsa da o frekans için en iyisini belirlemeye çalışıyor. Bu konuyu da okursan anlarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı