Ryzen 3300X Sistemde problem mi var?

Mr.Kitty

Hectopat
Arkadaşlar iki adet sistemde Valorant oynuyorum gözlemlediklerimi söylemek istiyorum.
i3 6100 işlemci.
ASUS GTX 1050 2 GB.
8 GB Kingston RAM 2133 MHz.
Tx kasa sadece egzoz fan mevcut.
Bu sistemde Valorant'da sıcaklık değerleri ekran kartı ve RAM için 50 50 derecelerde. Karakter seçme ekranında da aynı seyretmekte.

Ryzen 3300X.
ASUS RX 580 8 GB.
8x2 3600 MHz G.Skill RAM.
Shaarkon kasa 3 fan.
Bu sistemde Valorant sıcaklık değerleri oyun içerisinde ekran kartı 55 derece işlemci 75 derece. Karakter seçme ekranında ekran kartım 65 derece işlemcim 80 dereceye çıkıyor. Bunun nedeni nedir daha düşük sistem daha soğuk çalışıyor. Özellikle karakter seçme ekranında lobi ekranımı demeliyim bilmiyorum burada oyundan fazla artıyor sıcaklık.

Hocam, 3300X daha güçlü bir işlemci. 7 nm transistör mesafesi var. Bu işlemci için stok fanla bu sıcaklıklar normal. Ekran kartı içinde aynı şeyi söyleyebiliriz. Daha güçlü bir kart.

Arkadaşlar iki adet sistemde Valorant oynuyorum gözlemlediklerimi söylemek istiyorum.
i3 6100 işlemci.
ASUS GTX 1050 2 GB.
8 GB Kingston RAM 2133 MHz.
TX kasa sadece egzoz fan mevcut.
Bu sistemde Valorant'da sıcaklık değerleri ekran kartı ve RAM için 50 50 derecelerde. Karakter seçme ekranında da aynı seyretmekte.

Ryzen 3300X.
ASUS RX 580 8 GB.
8x2 3600 MHz G.Skill RAM.
Shaarkon kasa 3 fan.
Bu sistemde Valorant sıcaklık değerleri oyun içerisinde ekran kartı 55 derece işlemci 75 derece. Karakter seçme ekranında ekran kartım 65 derece işlemcim 80 dereceye çıkıyor. Bunun nedeni nedir daha düşük sistem daha soğuk çalışıyor. Özellikle karakter seçme ekranında lobi ekranımı demeliyim bilmiyorum burada oyundan fazla artıyor sıcaklık.

3300X, 3600'den bile daha fazla ısınıyor.
Tekli cekirdek performansı dehsetül vahşet :D.
O deli atı zapt etmek için iyi bir kule tipi soğutucu şart.

Hocam, 3300X daha güçlü bir işlemci. 7 nm transistör mesafesi var. Bu işlemci için stok fanla bu sıcaklıklar normal. Ekran kartı içinde aynı şeyi söyleyebiliriz. Daha güçlü bir kart.
Güçlü olması diğerine göre sıcak çalışır anlamınamı gelir yani. Halbuki güçlüyse diğerinden dahada soğuk çalışması lazım değil mi ? Kısacası bu yazmış olduğum tabloda herşey normal mi? Ek olarak neden oyundan daha fazla ısınıyor karakter ekranında öyleki kasadan sesde o esnada geliyor fanlar hızlı çalışıyor sanırım abartı bir ses değil ama.

Güçlü olması diğerine göre sıcak çalışır anlamınamı gelir yani. Halbuki güçlüyse diğerinden daha da soğuk çalışması lazım değil mi? Kısacası bu yazmış olduğum tabloda her şey normal mi? Ek olarak neden oyundan daha fazla ısınıyor karakter ekranında öyleki kasadan sesde o esnada geliyor fanlar hızlı çalışıyor sanırım abartı bir ses değil ama.

Dostum bir kere daha yüksek TDP'ye sahip ve çok güçlü bir işlemci.
Ekran kartinin 185W TDP'si var. 1050 Ti'ın 65W.

Hocam, bence problem yok. Her oyun aynı özelliklere sahip değil. Daha yüksek hızlarda ısınma olması normal.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı