Ryzen 3400G Sistem toplama

Bütçe
Maximum 3700

parol

Decapat
Daha fazla  
Bu sistem için fikirlerinizi merak ediyorum. Bütçem dahilinde en mantıklı bulduğum sistem bu. Öneride bulunacaksınız lütfen bilginiz varsa bulunun, yanıltıcı konuşmayın. Teşekkürler.
Gigabyte A320M-SH2 AMD 3200MHz(OC) DDR4
SanDisk 120GB 530-310mb/s
Corsair 8 GB DDR4 3000MHz(2 adet)
AMD Ryzen 5 3400G 3, 7 AM4
Gametech GTP-500 500W +80 Bronze
Rampage Glory G01
(Bütçe kutusuna yanlış yazdım.)
Diğer postlara bakınca şunu fark ettim. A320 Anakart kullanma,GameTech Psu kullanma diye uyaranları gördüm. Bana diyecek olursanız yanında sebebinide belirtirseniz harika olur.
Bide son olarak bu sisteme kaç Wattlık PSU gerekiyor ?

Son düzenleme:
Gametech marka PSU önermem hocam bilinen marka alırsanız daha iyi olur.
Teşekkürler özel bir sebebi varmi ? Yoksa kritik bir parça olduğu için mi bilinen bir marka al diyorsun kanka ? Bide yüksek ihtimalle 30 lira fazla verip Corsair VS450 alacağım.

Son düzenleme:
Anakartı B450 çipset almanızı öneririm. İlerleyen zamanlarda OC yapmanız gerekebilir.

SSD kısmına gelirsek SanDisk markasını pek önermiyorum. Sorunları olduğunu duymuştum.
Onun yerine kingston SSD öneririm.

PSU ve kasa kesinlikle değişmeli. Sebep ;

PSU sistemin kalbidir. Gametech gibi kalitesiz bir PSU almamalısınız. Size sunacağı tek şey kısa vadedir.

Kasa için ise yine aynı şeyi söyleyebilirim. Çünkü seçmiş olduğunuz kasanın malzeme kalitesi çok kötü. Hava akışı zaten rezalet. Kaliteli bir kasa alın. Örneğin zalman olabilir. Zalman olmasa bile en azından dark marka kasa alın derim.

Eğer sistem önerilerine açıksanız bu konuda bilgili bir arkadaşı etiketliyorum. @fogzilla

Not: Kasada Aerocool VX Plus 500W var

Hocam attigim sistemle cok cok cok daha fazla performans alirsiniz

Sizin attiginiz sistem gereksiz pahali.
Gametech PSU'lar Çin'de noname üretilmiş PSU'ların marka basılmış halleri. Asiri kalitesizlerdir ve kendilerine zarar geldiginde sisteme de zarar verebilirler. Ayrica 70TL fazlaya B450M S2H cok daha mantikli hem ufak tefek overclock yapabilirsiniz hem de 4.nesil islemci takabilirsiniz

@fogzilla 'ın topladığı sistemi kesinlikle öneririm. Sizin attığınız sistemden kat kat daha iyi. Bende APU olması için bu şekilde sinerjiden bir sistem topladım. 3441 TL tuttu. Artan paraya artık HDD'mi alırsınız, işlemci soğutucusu mu alırsınız orasını ben bilmem. Orası size kalmış. 😁

Anakartı B450 çipset almanızı öneririm. İlerleyen zamanlarda OC yapmanız gerekebilir.

SSD kısmına gelirsek SanDisk markasını pek önermiyorum. Sorunları olduğunu duymuştum.
Onun yerine kingston SSD öneririm.

PSU ve kasa kesinlikle değişmeli. Sebep ;

PSU sistemin kalbidir. Gametech gibi kalitesiz bir PSU almamalısınız. Size sunacağı tek şey kısa vadedir.

Kasa için ise yine aynı şeyi söyleyebilirim. Çünkü seçmiş olduğunuz kasanın malzeme kalitesi çok kötü. Hava akışı zaten rezalet. Kaliteli bir kasa alın. Örneğin zalman olabilir. Zalman olmasa bile en azından dark marka kasa alın derim.

Eğer sistem önerilerine açıksanız bu konuda bilgili bir arkadaşı etiketliyorum. @fogzilla
Hocam güç kaynağını, VS450 olarak değişmiştim eklemedim konuya. Corsair vs450 ve bu kasayı almak yerine aşağıda önerilen kasayı alacağım. Aşağıda 3600'e güzel bir sistem önermiş ama ben bütçe kısmına yanlış yazmıştım.

Not: Kasada Aerocool VX Plus 500W var

Hocam attigim sistemle cok cok cok daha fazla performans alirsiniz

Sizin attiginiz sistem gereksiz pahali.
Gametech PSU'lar Çin'de noname üretilmiş PSU'ların marka basılmış halleri. Asiri kalitesizlerdir ve kendilerine zarar geldiginde sisteme de zarar verebilirler. Ayrica 70TL fazlaya B450M S2H cok daha mantikli hem ufak tefek overclock yapabilirsiniz hem de 4.nesil islemci takabilirsiniz
Hocam bütçe kısmına yanlış yazdım 2700'dü bütçem. :D sağ olun şimdi sepetten PSU,kasa ve a320 anakartı çıkartıp sizin önerdiğiniz parçaları alacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı