Ryzen 3500X sistem mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ultraslan123

Hectopat
RAM
XPG 8x2 3600 MHz RAM
SSD veya HDD modeli
Corsair MP600Core 1 TB
Ekran kartı
MSI GTX 1650 Super Gamıng X 4GB GDDR6 128bit
Anakart
MSI B450M-A Pro Max
İşlemci
Ryzen 3500x
Merhaba, yaklaşık 9 aydır bilgisayarımda mavi ekran görmekteyim. Mavi ekranları sadece PC boştayken özellikle masaüstündeyken alıyorum.
PC'nin önceki kurulumunda sıkıntı yoktu, 0 mavi ekran ile 1 sene kullandım. Daha sonra SSD satın alıp taktıktan sonra mavi ekran almaya başladım.

Sistemi kendim formatlayıp kendim kurdum. Fakat şöyle bir durum var ben bu hataların aynılarını eski bilgisayarımda da alıyordum. Tıpatıp aynı, YouTube üzerinde video izlerken veya masaüstünde IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ve bunun gibi farklı isimlerde birçok mavi ekran alıyordum. Sorunun eski bilgisayarımda da kullandığım HyperX Cloud2 framware programından ya da benim sistemi yüklerken yanlış bir şey yapmamdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Ya da 3'lü prizimden olabileceğini düşünüyorum.
BIOS'um güncel, Windows güncel, gerekli benchmark testlerini yapıp yoğun sitres altına 0 hata ile karşılaştım. Isı değerleri normal.
XMP açık kapalı fark etmiyor her şekilde mavi ekran hatası alıyorum.

Önemli not: Hiçbir şekilde oyun oynarken mavi ekran almıyorum. Bu oyunlar gerek aşırı güç gerektiren oyunlar olsun, gerek hafif oyunlar olsun.
Ve bir oyunun Launcher'i açık bile olsa mavi ekran hatası almıyorum.
Mesela Valorant'ın kullanıcı ve şifre bölümü açık olsa bile. Belki de tesadüf bilemiyorum.

Ek olarak.
-Corsair VS650 PSU.
-Corsair Spec-Delta RGB kasa.
-1TB HDD.

Güncel DMP'ler - 5 adet dmp.rar

Eski DMP'ler - Yeni WinRAR arşivi (2).rar

Mavi ekranların birinde Xbox'dan kaynaklı olduğunu gördüm ve Windows Store ve Xbox'ı sildim.
Ama epey bir artış oldu 1 saat içinde belki 15 tane mavi ekran aldım.
Sürekli farklı şeyler denemeye "mağara adamı yaklaşımı" deniyor ve normalde düzgün çalışan şeyleri kırmanıza yol açabilir. Store ve Xbox uygulamasını düzgünce silmediyseniz bu bile başlı başına mavi ekran sebebidir çünkü Windows içinde Store uygulaması çok farklı yetkilerle + sanal bir diskle çalışıyor.

Minidump dosyalarını analiz etmek WinDbg indirip !analyze -v yazıp çıkan ilk şeyi suçlu ilan etmek değildir. Örneğin sorunlardan birinin Opera'dan kaynaklanmış olabileceğini söylemiştiniz. Burada sorun Opera'da değil, o sırada ön planda çalışan işlem Opera fakat farklı bir sebepten hata alıyorsunuz. Opera mavi ekranın sebebi olmuyor, bu sırada yaptığı işlem yarım kaldığı için mavi ekranın kurbanı oluyor.

Attığınız son 4 dosyada birebir aynı sebepten hata almışsınız. Temiz kurulum yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba değerli plyra, sorun çözülmüştür. Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.
Sorunun çözümü son sürüm olan HyperX Cloud 2 framware programını bir önceki sürümü ile değiştirerek yaptım. Tesadüf de olabilir bilemiyorum fakat 1 ay 10 gündür test etmekteyim hiç mavi ekran almadım.

Belki başkalarına yardımcı olur, 3500X kronik sorunlu. Başka bir işlemci ile deneyin.

Başlıkta hata var yoksa işlemci ile alakalı bir durum değil.

Ek olarak hala temiz kurulum yapmadığımı bildirmek isterim, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bol şanslar

Geçenlerde temiz kurulum yapayım dedim, sistem tamamen çöktü. Format atarken bile mavi ekran yedim. En son arkadaşlarım geldi sistemi kurdular HDD de sorun varmış onu söktüm fakat mavi ekran hala devam ediyor. Yaklaşık birkaç hafta mavi ekran almadım diye çözüldü demiştim ama maalesef hala mavi ekran alıyorum.

@Plyra

@Recep Baltaş

Saçma bir şekilde oyun oynarken mavi ekran almıyorum, sistem boştayken mavi ekran alıyorum. Bunları yazabilmek için arkada Bannerlord açık

Lütfen yardımcı olur musunuz gerçekten bu durum beni çok zorlamaya başladı.

@claus acaba yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…