Ryzen 3600 4.4GHz Overclock değerleri

Senin ayarladığın voltaj CPU voltajı değil, yanılmıyorsam PLL voltajı. Onu otomatikte bırak veya 1.8V'a çek. ASUS'un menüsünü hatırlamıyorum ama overclockla ilgili bir bölüm olacaktır. Oradan CPU voltajını ve frekansını gir, ardından Prime95 ile test et, tabii kullandığın soğutucu stok soğutucu değilse.

Hocam ne yaptınız siz? 1.98 voltaj ne? Işlemciyi yakacaksınız. 1.4 yapın en fazla. Yavaş yavaş arttırırsınız.

BIOS'ta.

CPU 1.80V voltage diye bir sekme var otomatikdeydi bende 4.2'de çalışması için bunu 4.4 GHz denemek için biraz fazla arttırdım ama.

Hangi ayarı arttıracağımı bilmiyorum B550 anakart üzerinde.

Asus anakartta şöyle.

BİOS/Advanced/Ai Tweaker

Bu menüde VDDCR CPU Voltage ve CPU Ratio ayarı var.

Evet, vddcr CPU voltage ayarını overide moda alıp voltaj vereceksin.

Voltajı 1.4000V yaparak başla, yavaş yavaş düşür.

Tamamdır şimdi deniyorum.
Eğer hoc beceremezseniz Ryzen Master üzerinden voltaj ve hız ayarlarını değiştirip programın kendi stres testini yapabilirsiniz.

Hangisi daha kolay ve güvenli olur?
Birşey yaparken işlemciyi yakmak istemiyorum.

En sağlıklısı BİOS'tan olur.

Ryzen Master'dan yaparsan PC'yi her açtığında PC'yi aç kapa yapıp ayarları yapman lazım.

1.4V da çok sayılır aslında, eğer sırf 100MHz için voltajı yüksek tutman gerekiyorsa bi' alt kademeye çek frekansı ve voltajı düşür. 1.325-1.35V overclock için denenebilir değerler, nanometre küçüldükçe voltaj duyarlılığı da artıyor. Günlük kullanımda bir şey fark etmezken uzun vadeli kullanımda işlemciyi aşındırabilir. İşlemcin 2020 versiyon mu ayrıca? Düşük voltajda bile başarılı sonuçlar verebiliyor yeni versiyonlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…